Zanima vas da li ste EGIPATSKOG, GERMANSKOG, RIMSKOG ILI KELTSKOG porekla? Potrebno je da smo pogledate svoje stopalo i SAZNATE!

M. O. Vesti 18.06.2022 13:40 0

Postoji pet osnovnih oblika stopala

Zanima vas da li ste EGIPATSKOG, GERMANSKOG, RIMSKOG ILI KELTSKOG porekla? Potrebno je da smo pogledate svoje stopalo i SAZNATE!

Shutterstock

Mnogo se pisalo o tome kako stopala mogu biti barometar vašeg zdravlja, kao i povezanost stopala sa telesnim osobinama i sklonostima. 

Neki stručnjaci veruju i njihovu povezanost sa našim karakterom. Poznata autorka tri knjige na tu temu, Džejn Šijan, veruje da na stopalima "piše" baš sve. Od stanja probavnog sistema do ponašanja u ljubavnim vezama. 

Na temelju istraživanja, nastala je ova skica stopala prema narodima.

A sad, skinite čarape i saznajte odakle su vaši preci.

Shutterstock

 

Egipatsko: 

Prilično čest oblik, karakteriše ga istaknuti palac, dok se ostali prsti nalaze pod uglom od 45 stepeni. Ova stopala su uža i duža od ostalih oblika.

Smatra se da ovaj oblik stopala imaju osobe sa smislom za estetiku.

Rimsko:

Najzastupljeniji oblik stopala sa tri prsta približno iste dužine i dva manja prsta. Označavaju otvorene osobe koje vole avanturu.

Grčko:

Poznato i kao Mortonovo stopalo – karakteristično je po tome što je drugi prst duži od ostalih, i ovaj oblik stopala ima oko 42 odsto ljudi.

Zanimljivo je i to da je Mortonovo stopalo mnogo češće kod profesionalnih sportista, neko kod osoba koje se ne bave sportom.

Nemačko:

Veliki palac dok su ostali prsti manji i približno iste dužine. Ovaj tip stopala je najređi.

Keltsko:

Kombinacija nemačkog i grčkog stopala. Karakteriše ga jedan duži prst, dok su dva manja, približno iste dužine.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading