PARAZITI koje možete da doneseta sa ODMORA: Posebno se čuvajte ako ste u JEFTINOM SMEŠTAJU, a evo i kako da se zaštitite

Lana Vidović Vesti 02.08.2022 17:40 0

Da li znate da kada se vratite sa letovanja, u putnim torbama možete da donesete i nezvane goste, odnosno takozvane parazitske insekte? Ako higijena u smeštaju u kom ste boravili nije najbolja, moguće je da će biti insekata

PARAZITI koje možete da doneseta sa ODMORA: Posebno se čuvajte ako ste u JEFTINOM SMEŠTAJU, a evo i kako da se zaštitite

Shutterstock

 

Po njihovim rečima, ove bubice koje se jedva vide golim okom ne samo da mogu da ujedu gosta, već i da s njima „pođu“ kući.

Stenice inače nazivaju „parazitskim“ insektima jer kada se jednom nastane u nameštaju ili garderobi, gotovo je nemoguće otarasiti ih se!

„Jeftini smeštaji obično nemaju najbolju higijenu, a stenice u takvim objektima nisu retkost. Ovi insekti se brzo kreću i dobro se kriju, pa mogu da se nastane u putnoj torbi, čak i odeći i tako se sa vama vrate kući“, upozoravaju stručnjaci.

Jedini način da ovo izbegnete jeste da pre povratka detaljno pregledate stvari i kofere.

„Ako ste sigurni da je u hotelskoj sobi bilo stenica, onda morate da sve dobro pregledate da biste se uverili da se nisu nastanile u vašem prtljagu i odeći.

Najbolje je da ih pregledate u kupatilu gde je najjače osvetljenje. Da biste bili sigurni da ne postoji šansa da ste doneli stenice sa sobom, odnesite kofer u kupatilo i tamo iz njega izvadite stvari koje ćete odmah staviti na pranje”, savetuju dezinfektolozi.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading