Majka ĆERKI (5) izblajhala kosu: Doktor objasnio zašto to NIKAKO ne biste trebali da radite, može da bude OPASNO

K.Ć. Vesti 10.10.2022 12:52 0

Posvetljavanje i farbanje dečije kose je veoma loša ideja

Majka ĆERKI (5) izblajhala kosu: Doktor objasnio zašto to NIKAKO ne biste trebali da radite, može da bude OPASNO

Printscreen/TikTok

Kao i kod bušenja ušiju, ova ideja nalazi isto toliko pristalica koliko i protivnika. Izvesna TikTokerka je odlučila da posvetli kosu svojoj petogodišnjoj ćerki. Iako devojčica na snimku izgleda oduševljeno svojom novom frizurom, korisnici interneta i stručnjaci ne odobravaju odluku njene majke.

Posvetlila je detetu kosu

Demi Luci je TikTokerka koju na platformi prati preko 200.000 ljudi. Amerikanka se uglavnom bavi kreiranjem sadržaja za roditelje - snima svoje majčinske borbe, svakodnevni život sa suprugom i detinjstvo svoje petogodišnje ćerke Mod. Demi je želela da udovolji svojoj devojčici, pa je majka odlučila da taj dan ćerku ne odvede u vrtić, već pravo u frizerski salon.

"Pitala je da li može da posvetli kosu da bi je ofarbala u roze", rekla je influenserka iz Jute za Njujork post. "Bila je izuzetno uzbuđena i osećala se tako odraslom", rekla je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Engemann (@demilucymay)

 

Iako na snimku (koji je brzo postao viralan, dostigavši preko 7 miliona pregleda), Mod nesumnjivo izgleda zadovoljno, kako se popularnost videa povećava, u komentarima se javljaju majke koje dovode u pitanje Deminu odluku.

Farbanje kose za malu decu nije bezbedno. Doktor objašnjava

Ovakvu vrstu "zabave" ne podržava ni specijalista komentarišući slučaj za „Njujork post”:

"Stvarno mislim da nije bezbedno farbati ili posvetliti kosu detetu koje još nije prošlo pubertet", rekao je dr Sejal Šah, njujorški dermatolog. "Najbolje je to ne raditi dok ne bude tinejdžerka“, kaže on, navodeći 16 godina kao sigurnu granicu. Dr Šah objašnjava i odakle dolazi njegovo mišljenje.

"Dečja kosa je tanja od kose odraslih, a takođe je veoma podložna bilo kakvoj manipulaciji, dok hemikalije u farbama za kosu mogu da izazovu štetu. Pre farbanja dečije kose ili nanošenja netrajnog farbanja preporučuje se razgovor sa pedijatrom" - preporučuje on.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading