Da li znate šta STVARNO znači ovaj emotikon? Svi misle da je MOLITVA u pitanju, a istina je daleko od toga

Vesti 09.11.2022 17:57 0

U svakodnevnom životu, emotikoni nam olakšavaju komunikaciju

Da li znate šta STVARNO znači ovaj emotikon? Svi misle da je MOLITVA u pitanju, a istina je daleko od toga

Printscreen/Youtube

Čitav spektar znakova i simbola omogućava nam da se sa lakoćom izrazimo i prenesemo poruku sagovorniku. I dok je značenje mnogih emotikona i smajlija svima poznato, ima i onih koji nam stvaraju konfuziju.

Najčešći primer je emotikon "sklopljenih ruku". Korisnici društvenih mreža često koriste ovaj simbol za molitvu, najčešće kako bi izrazili nadu da će sve biti dobro. Međutim otkriveno je još jedno njegovo značenje - "bacanje koske ili petaka".

Pre nekoliko godina ovo otkriće je toliko zbunilo korisnike društvenih mreža, pretvarajuću ga u ozbiljnu debatu.

"Moj brat me je pitao da li je ovaj emotikon molitva ili bacanje petaka, nisam mogao da prestanem da razmišljam o tome", napisao je jedan korisnik Tvitera.

Otišlio je toliko daleko, čak do američke industrije zabave, a na Tviter nalogu jedne televizijske serije napisali su: "upravo smo saznali da je ovaj emotikon zapravo bacanje koske, ali uvek ćemo ga koristiti kao ruke koje predstavljaju molitvu".

Koliko je podatak zanimljiv govori i činjenica da se oni koji tek otkriju ovaj podatak uvek iznenade, a mnogo je i onih koji su izrazito skeptični kada je ovo objašnjenje u pitanju.

"Da sam danas umrla ne bih znala da ovaj smajli znači daj pet, a ne sklopljene ruke u molitvu", napisala je jedna korisnica društvene mreže Tviter i ponovo pokrenula raspravu.

"Ne bih se slozila. Kada se u search emotikona ukuca Please ili Pray...on ti izbacuje emotikon koji odgovaraju tom terminu", odgovorila je jedna devojka, a druga je pojasnila da isti emotikon izbacuje kada se u pretragu ukuca "high five" ili baci pet, što upućuje da ima dvojako značenje.

Treća osoba je napisala da nema potrebe da umire jer se ovaj emotikon uvek koristi u kontekstu molitve.

Prema članku koji je prenela Emojipedia, emotikoni sklopljenih ruku proizašli su iz početnog dizajna emodžija koji su prikazivali osobu u pozi sa preklopljenim rukama, pognute glave i zatvorenih očiju. Jednom kada je Epl usvojio emotikone sa sklopivim rukama, on nije uključivao celu figuru, već samo ruke. U prethodnim verzijama Epl-ovih emodžija, zraci svetlosti su izlazili iza ruku, što su neki korisnici videli kao ilustrovanje pljeskanja.

Sve u svemu moguće da je ovo jedini emotikon, koji ima moć da izazove opštu raspravu na društvenim mrežama, a kada već pričamo o njegovom značenju možemo da ostanemo praktični i da zaključimo da značenje simbola i reči, najviše zavisi od njihove upotrebe. Pa ako ste ga sve vreme koristili u značenju molitve, ne brinite. Većina je razumela.


 

 

Komentari (0)
Loading