Trovao je svoju TRUDNU ženu: Evo kako je uspela da spasi SEBE i svoju još nerođenu bebu

K.Ć. Vesti 20.11.2022 22:35 0

Advokat iz Hjustona optužen je da je svojoj trudnoj supruzi tajno davao tablete za abortus

Trovao je svoju TRUDNU ženu: Evo kako je uspela da spasi SEBE i svoju još nerođenu bebu

unsplash.com

Velika porota okruga Haris optužila je Masona Heringa (38) za napad na trudnu ženu. Čovek je uhapšen u maju i pušten uz kauciju od 30.000. dolara. Sada će mu se ponovo suditi, piše Vašington Post.

Trudnoća mu je kvarila planove

U februaru ove godine Mejson Hering, 38-godišnji teksaški advokat i otac dvoje dece, iselio se iz svog doma. Čovek je tražio razvod. Ubrzo je njegova žena saznala da čekaju dete. Rekla je svom suprugu, koji je negativno reagovao na vest o trudnoći. Hering je navodno rekao da je "to pokvarilo njegove planove i učinilo da izgleda kao kreten". U martu, čovek se vratio kući, navodno da spase svoj brak. Počeo je da se žali da žena ne vodi računa o sebi i da ne pije dovoljno tečnosti. Ujutru 17. marta dao joj je čašu vode, a kada je žena pitala zašto je voda mutna, rečeno joj je da su cevi u kući verovatno prljave. Pola sata kasnije, žena je počela da oseća grčeve i počela je jako da krvari. Morala je brzo da ode u hitnu pomoć.

Žena je počela da sumnja da joj je muž stavio nešto u piće

U narednim nedeljama muškarac joj je dao još četiri čaše takve vode, ali žena nije popila nijednu. Kada je postala sumnjičava, odlučila je da pogleda snimak kamere kako čovek čisti auto, a zatim iznosi đubre. Ona je to ponašanje opisala kao "neobično". Nakon što je otišao, odlučila je da proveri šta se nalazi u torbi i otkrila otvoreno pakovanje meksičkog leka čiji je glavni sastojak misoprostol koji se koristi u pilulama za abortus. Odlučila je da slučaj prijavi policiji.

"Počela je da sumnja da joj je nešto dodato u piće i da je možda u pitanju neka vrsta leka za abortus", navodi se u saopštenju.

Istražitelj policijske uprave u Hjustonu pogledao je snimak kamera na kojem je Hering vadio plastičnu kesicu iz džepa, ispraznio njen sadržaj u čašu, a zatim u mešavinu dodao sok od brusnice i vodu. Supruga muškarca dala je istražitelju fotografije pića u kojima je primetila "nepoznatu supstancu". Zvaničnici su u laboratoriju poslali uzorke od šest čaša koje je žena čuvala. Najmanje dva od njih su bila pozitivna na misoprostol.

Incident se dogodio oko šest meseci nakon što je Teksaški zakon o otkucajima srca stupio na snagu. To je jedna od najrestriktivnijih zabrana u Sjedinjenim Državama, koja blokira pristup legalnim abortusima nakon šest nedelja, dajući građanima pravo da tuže svakoga ko pomaže u njihovom sprovođenju, bilo da se radi o lekaru koji obavlja proceduru ili nekom drugom.

Žena se porodila pre vremena, ali beba je zdrava.

Komentari (0)
Loading