Jedan DETALJ je bitan kao i PREDIGRA: Mnogi zaboravljaju na ovu aktivnost, a kada vidite koje su ČETIRI prednosti, nećete je izostavljati

Vesti 26.11.2022 22:25 0

Ženski i muški mozak su potpuno različiti, a jedan primer koji to dokazuje je percepcija seksa i seksualnih aktivnosti.

Jedan DETALJ je bitan kao i PREDIGRA: Mnogi zaboravljaju na ovu aktivnost, a kada vidite koje su ČETIRI prednosti, nećete je izostavljati

Shutterstock

Ako vam nakon vođenja ljubavi treba maženje, zagrljaji i dodiri, a vaš muškarac je pospan, nemojte misliti da tražite previše jer maženje nakon seksa priželjkuje gotovo svaka žena. Dok muškarci misle da su seksualne aktivnosti gotove kada je žena fizički zadovoljna, percepcija žena je potpuno drugačija.

Za potpuno seksualno zadovoljstvo, većini žena je potrebno i maženje, zbog čega će se posle seksa osećati smireno i srećno. Seks je mnogo više od fizičke aktivnosti, a kada se kombinuje sa nežnošću, stvara se posebna veza koja vezu čini boljom i jačom.

Baš kao i grljenje, maženje povećava proizvodnju oksitocina u telu, hormona ljubavi. Njegovo lučenje se pojačava i tokom orgazma, a umnogome doprinosi podizanju raspoloženja i jačanju odnosa među partnerima.

Odvojite šest minuta da se igrate sa njenom kosom, počešite je po leđima, poljubite je u obraz ili čelo i dajte joj slatki kompliment. Intimnost posle seksa je jednako važna za zadovoljstvo žene kao i predigra, kaže dr Robin Milhauzen, profesor seksualnosti na Univerzitetu u Gelfu. Većina žena se posle seksa oseća ranjivo, a nekoliko minuta intimnog milovanja kod žena budi osećaj sigurnosti. To je jedna od najboljih i najlakših stvari koje možete učiniti da poboljšate svoju vezu.

Odvojite najmanje šest minuta da se igrate sa njenom kosom, počešete je po leđima, poljubite je u obraz ili čelo i dajte joj slatki kompliment o tome kako je dobro biti sa njom, predlaže dr Milhauzen, koji navodi druge prednosti maženja posle sek.

1. Maženje nakon seksa smanjuje nivo stresa

Stres je postao jedna od najgorih bolesti modernog doba, koja donosi bezbroj problema. Treba da prepoznamo hronični stres i da reagujemo na vreme kako bismo sačuvali svoje zdravlje. Prema mišljenju stručnjaka, maženje je najbolji, najlakši i potpuno besplatan način za pronalaženje unutrašnjeg mira.

Istraživanje objavljeno u časopisu Biological Sciences tvrdi da oslobađanje oksitocina u telu može smanjiti nivoe hormona stresa, kortizola. Druga studija objavljena u Journal of the Association for Psichological Science otkrila je da oksitocin može pomoći u ublažavanju simptoma anksioznosti.

2. Maženje posle seksa poboljšava imuni sistem

Pored oksitocina, maženje podstiče telo da stimuliše serotonin i dopamin. Kada se to dogodi, sva tri hormona rade zajedno kako bi zaštitili telo od štetnih infekcija, čime jačaju vaš imuni sistem. Oksitocin pomaže ćelijama tela, odgovornim za regulaciju imunog sistema, da dobro funkcionišu.

3. Maženje nakon seksa smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti

Redovno maženje nakon seksa može pomoći u kontroli nivoa krvnog pritiska. U studiji sprovedenoj na 59 žena, meren im je krvni pritisak pre i posle grljenja sa partnerom. Eksperiment je otkrio ne samo značajno smanjenje krvnog pritiska, već i visok nivo oksitocina u telu.

4. Maženje nakon seksa jača emocionalnu vezu između partnera

Ako želite da sačuvate zdravlje i radost u vašoj vezi, morate se više maziti. Nakon seksa, žene su posebno ranjive, a muškarci se osećaju pospano. Iako ne možemo da im zamerimo jer je to stvar biologije, moram da im objasnim koliko nam znači maženje. Kada im jednom otvorimo oči, verujemo da će nas mnogo češće maziti.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading