"Nemam vremena da ispratim 125 poruka!" Tati iz SRBIJE prekipelo, pa MAJKAMA na vrtićkoj vajber grupi sunuo sve u LICE

Vesti 02.12.2022 12:28 0

Ako ste roditelj deteta koje pohađa školu ili vrtić, najverovatnije ste i član roditeljske vajber grupe i znate koliko to može da bude naporno

"Nemam vremena da ispratim 125 poruka!" Tati iz SRBIJE prekipelo, pa MAJKAMA na vrtićkoj vajber grupi sunuo sve u LICE

printscreen/Tviter

Iako ove grupe treba da budu isključivo informativnog karaktera, rasprave između roditelja neretko se vode na dnevnom nivou. Beskrajno zatrpavanje grupe porukama može da dovede do toga da previdimo konkretne i važne informacije, pa grupa gubi svoje osnovno svojstvo i postaje bojište na kome snage najčešće odmeravaju mame.

Upravo na ovaj fenomen je ukazao i jedan tata, koji je ostao anoniman, a njegova poruka iz jedne takve vajber grupe, podeljena je na društvenoj mreži Tviter. Tata je veoma brzo postao heroj tviteraša.

"Drage mame, ja sam izgleda jedini tata u ovoj grupi.Zamolio bih vas da se dopisivanje i prepisivanje malo skrati.Ja niti mogu, niti imam vremena da sipratim 125 poruka koje su danas poslate u ovoj grupi.Ako kupujemo tepih, vaspitačice su rekle zeleni, onda zeleni i gotovo. Slikanje je 20.12. i završeno", napisao je muškarac koji je očigledno bio šokiran brojem pristiglih poruka, a osoba koja je poruku postavila na Tviter, u opisu je stavila samo "Ovaj čovek je moj heroj".

 

Mnogi pratioci su se složili sa konstatacijom, pa reči podrške nisu izostale.

printscreen/Tviter

 

"Imam 2 klinca, sad su u školi, prvi i drugi razred, čuo sam za ove grupe i nikada ni u jednoj nisam i neću biti!!! Ne verujem šta se sve piše. Kad mi supruga pokaže, brate. Ili su tupavi ili im je dosadno, jer drugačije ne razumem čemu toliko poruka i diskusija. Ovaj ćale je car", prokomentarisao je prvi pratilac.

printscreen/Tviter

 

"Mene je supruga htela da doda u te grupe, da ne trpi samo ona. Zapretio sam razvodom", našalio se drugi, a usledili su i komentari u sličnom stilu.

"Isto bih se ovako obratila grupi,bravo tata", 'Bio sam dve godine predstavnik vrtićke grupe u savetu roditelja (odnos mamika i očeva 15:2)... Saosećam s njim, znam kako mu je...',"Je l' okej da ovo napišem na grupu od fakulteta", bile su neke od standardnih reakcija, a jedna osoba je prokomentarisala da pretpostavlja da se u grupi nakon ove molbe sigurno ništa značajno nije promenilo.

Ono što je mnoge zabavilo sigurno je i komentar korisnika koji je napisao da mu nije jasno kako su roditelji pre "vajbera i vocapa" uošte slali u školi. 

Sigurno je da bi nam u 21. veku dobrodošao jedan ovakav eksperiment. Da vidimo hoće li se naši pilići snaći bez našeg učešća u "ozloglašenim grupama". Jedan vajber detoks od par meseci nikome ne bi škodio.

Komentari (0)
Loading