"UDARIO ME nakon druge terapije, situacija je bila NEIZDRŽIVA": Dok se borila s karcinomom, Danka je trpela nasilnog supruga i iznela svoju JEZIVU ispovest

Vesti 08.11.2021 20:44 0

Danka je žena koja je prošla jako težak proces lečenja. Bolovala je od karcinoma dojke, ali to nije najveći udarac koji je doživela. Njen tadašnji suprug je digao ruku na nju, a ona u celosti iznosi svoju tešku priču

"UDARIO ME nakon druge terapije, situacija je bila NEIZDRŽIVA": Dok se borila s karcinomom, Danka je trpela nasilnog supruga i iznela svoju JEZIVU ispovest

nismosame

 

Osam hemioterapija, potom operacija i 30 zračenja, pretežak je proces koji je prošla Danka iz Gradiške koja je prebolela karcinom dojke. Ono što ovu proču čini još težom jeste što se lavica uz tešku bolest nosila i s nasilnim suprugom koji joj je u najtežim trenucima okrenuo leđa. Svoju priču podelila je na portalu nismosame.com, stranici za podršku ženama koje su pobedile malignu bolest ili se leče od nje. 

U nastavku prenosimo u celosti Dankinu proču:

Zovem se Danka, rođena sam 1978. u Zenici, odakle sam za vreme rata s roditeljima i sestrom izbegla u Gradišku na Savi. Udala sam se sa 28 godina i rodila sina, no zbog nesređenih poorodičnih odnosa brak se raspao nakon godinu dana pa sam se vratila roditeljima. 

U njihovom domu pronašla sam potrebnu sigurnost. To je život: padaš, ustaješ i ideš dalje. Živela sam normalan život sa svojim sinom i roditeljima. A onda sam nakon deset godina upoznala razvedenog muškarca s kojim sam započela vezu. Odlučili smo se na zajednički život. Nakon četiri godine veze ostala sam trudna. Imala sam tada 41 godinu i bila sam presretna. Oboje smo bili presretni, jako smo želeli bebu. Kad se beba rodila, vrlo sam brzo morala prekinuti dojenje zbog nedostatka mleka, a kad je imala četiri meseca napipala sam kvržicu na desnoj dojci. Odmah sam se javila doktoru. Nalaz je pokazao da je u pitanju hormonski progresivan karcinom, uhvaćen na samom početku. 

Printscreen/Facebook

 

 

Kao i za svaku ženu, i za mene je to bio veliki šok. 

Sledilo je osam hemioterapija, potom operacija i 30 zračenja. 

Sve sam to prošla gotovo sama, uz malu aktivnu bebu i starijeg sina. Kad sam saznala dijagnozu, suprug mi je odjednom okrenuo leđa. Čak me i udario nakon druge terapije. Situacija je postala neizdrživa pa sam pokupila decu i i vratila se roditeljima. Stalno sam sebi govorila: ako sam pobedila rak, pobediću i ovo. Opet sam pala i ustala, sada jača neko ikad pre. 

Danas radim u jednoj apoteci i imam veliku podršku poslodavaca, divnih ljudi koji su mi puno pomogli, uz moje roditelje i sestru koja je svaki trenutak bila uz mene. Koja i sad strahuje za mene. 

nismosame

 

 

Moje je lečenje potpuno završilo u junu ove godine. Osećam se zdravo, kao da sam ponovno rođena. Smejem se, pevam, plešem… svaki dan!

Smatram da je moj život božji put koji sam morala proći i da moj slučaj nije toliko strašan, jer ima i gorih.

Najvažnije je od svega da sam dobila novu priliku za život. Nadam se da mi se bolest više nikada neće vratiti. 

Volela bih da moje iskustvo pomogne drugim ženama, i da im put kroz bolest učini lakšim, ispričala je Danka za portal nismosame.com.

Komentari (0)
Loading