Alisu svi napadaju zbog načina na koji odgaja dete: Vreme kad njen sin ide na spavanje je najkritičnije, druge mame se ne bi usudile da deci daju ovoliku slobodu

Vesti 21.02.2023 20:38 0

Jedna majka je mnoge zbunila svojim roditeljskim pravilima, od kojih su neka pomalo neobična.

Alisu svi napadaju zbog načina na koji odgaja dete: Vreme kad njen sin ide na spavanje je najkritičnije, druge mame se ne bi usudile da deci daju ovoliku slobodu

Printscreen/TikTok

Alisa, 22-godišnja mama iz Arizone, SAD, želi da odgaja svog sina Ferna što prirodnije - držeći se organske, veganske ishrane i puštajući ga da prati sopstveni ciklus spavanja, piše The Sun.

Mama je nekoliko puta postala viralna zbog svog jedinstvenog roditeljskog stila. Priznaje da sinu nije odredila posebno vreme za spavanje, jer po njenom mišljenju to ne bi trebalo da se radi, a rekla je da mu nikada ne stavlja kremom za sunčanje.

Alisu, koja je sada trudna sa svojim drugim detetom, korisnici su nedavno upitali da li je to još uvek slučaj. U TikTok video snimku je objasnila da to radi i da oni prate „intuitivno spavanje“, tako da Alis, njen suprug Kejleb i Fern idu na spavanje kada im se prohte, umesto da se drže rasporeda. Alis je u zasebnom video snimku objasnila da često ide u krevet između 21:00 i 23:00 i, iako pita Ferna da li je spreman za krevet, on često kaže da još nije. Fern ostaje budan čak i kasnije od svog oca koji obično ide u krevet između ponoći i 3 sata ujutro.

@alicellanispam

down 40k and still falling 🥳

♬ original sound - jacky vc

 


Pored toga što ga uči da prati svoj prirodni ciklus sna, Alisa hrani Ferna samo organskom veganskom ishranom. Na jednom snimku, majka je Fernu pokazala tipičnu večeru, gde je jeo morske alge, voćne kolače, dve kruške, smuti, perece, sok, avokado na hlebu od kiselog testa, mafine i veganski čokoladni sladoled. Objasnila je da su svi preko noći postali vegani, ali da je za prelazak na organsku hranu bilo potrebno malo navikavanja.


- Ukus mi je bio odvratan, telo mi je bilo zavisno od prirodnih aroma, koje su jednako loše kao i veštačke. Najteže nam je bilo da zamenimo kečap - rekla je ona. Iako su Alis i Kejleb savršeno zadovoljni time što Fern ostaje budan dok oni već spavaju, neki ljudi u komentarima su se zabrinuli da niko ne pazi na njega.

 

 


- Šta beba radi kada ti spavaš? – upitala je jedna korisnica, na šta je Alisa odgovorila da ne zna. - Da li se ikada plašite da će se povrediti ili pasti dok niste tu da ga čuvate? – upitao je drugi korisnik, na šta je Alisa odgovorila da se ne plaše.

 

 

Komentari (0)
Loading