"Želim da razume koliko je svet STRAŠAN": Mama koja ćerki priča na koje sve načine može da umre našla se na meti kritika

Vesti 16.03.2023 08:37 0

I dok neki možda misle da je to preterano, majka deteta veruje da joj je važno da razume koliko svet može biti „strašan“.

"Želim da razume koliko je svet STRAŠAN": Mama koja ćerki priča na koje sve načine može da umre našla se na meti kritika

Printscreen/TikTok

Mamu Bejli su kritikovali korisnici TikToka nakon što je otkrila da redovno govori svojoj ćerki na koji način bi mogla da umre. Naime, Bejli, poznata na TikToku kao @bmcpher, podelila je da koristi fraze poput 'nećeš više biti sa nama' kako bi obeshrabrila svoju ćerku da uradi nešto opasno, piše The Sun.

I dok neki možda misle da je to preterano, majka deteta veruje da joj je važno da razume koliko svet može biti „strašan“.

- Imam kontroverzan pristup roditeljstvu. Bili smo u kući mojih roditelja prošlog vikenda i moja trogodišnjakinja je počela sama da izlazi na ulazna vrata, na šta sam ja rekao, 'ako uđeš sama unutra, neko može da te odvede zauvek i nikada te ne vrati' ili nešto slično to. I shvatila sam da se to često dešava u raznim situacijama. Ako ne želi da me drži za ruku na parkingu, kažem, „mogao bi da te udari auto i više ne bi bila ovde”. Kad se ona sedi u sedištu i hoće da se otkopča, ja kažem: ako se otkopčaš sa tog autosedišta, može se da se desi da više ne budeš sa nama' – rekla je.



Tvrdi da joj je tata savetovao da joj te stvari ne govori jer bi se plašila sveta, na šta je ona odgovorila da treba da se plaši, a da će ovako biti oprezna. Njena iskrenost privukla je veliku pažnju na internetu, prikupivši više od 50.000 pregleda. U komentarima, drugi korisnici TikTok-a su podelili svoja razmišljanja o tehnici roditeljstva i nisu svi bili oduševljeni. - Ovo bi joj moglo stvoriti anksioznost kako stari. Mislim da bi ona trebalo da ima drugačiji pristup, ali to je samo moje mišljenje - napisao je jedan korisnik. - Moja mama je bila takva i sad se plašim da idem bilo gde sam, strah me je da odem na pumpu ili da prošetam jer mislim da ću biti kidnapovan - prokomentarisao je drugi korisnik.

Međutim, neki korisnici su se složili sa njom i objasnili da slične fraze koriste sa svojom decom. - Ponekad sam brutalno iskren prema svojoj deci, da se sete da vode računa o svemu i svuda - glasio je jedan komentar. – Da, sada moramo da ih naučimo da se ne čude kada porastu i vide šta se dešava u svetu – dodao je treći.

Komentari (0)
Loading