Posle 20 godina rešila je da TUŽI majčinog ginekologa što je uopšte ROĐENA: "Trebala je da odustane od TRUDNOĆE"

Vesti 27.11.2021 17:00 0

Zbog njegove greške, ona je rođena sa ozbiljnim zdravstvenim stanjem

Posle 20 godina rešila je da TUŽI majčinog ginekologa što je uopšte ROĐENA: "Trebala je da odustane od TRUDNOĆE"

Printscreen/Instagram

Evi je rođena je 2001. godine, ali ne kao i skoro svaka beba. Naime po rođenju joj je ustanovljeno stanje spina bifida, odnosno rascep kičmenog stuba. Zbog ovoga devojčica je morala da odrasta i živi život na drugačiji način od njenih vršnjaka - to jest da  po 24 časa dnevno bude prikačena na cevčice koje je održavaju u životu!

Kako piše portal "Mirror", dok je Evi još uvek bila u majčinoj utrobi njena kičma i kičmena moždina se nisu razvili, a kako ova dvadesetogodišnjakinja tvrdi za sve je kriv lekar njene majke, doktor Filip Mičel.

Naime, doktor Mičel njenoj majci nije savetovao da uzima suplemente pre trudnoće koji bi sprečili ovo stanje. Ali da je doktor na vreme rekao njeoj majci da uzima folnu kiselinu i druge suplemente, smanjio bi se rizik da beba bude rođena sa ovom bolešću.

Zbog toga, Evi sada potražuje višemilionsku odštetu na ime toga što je rođena bolesna, a milioni joj trebaju da bi sebe održavala u životu.

Međutim, lekar odbija odgovornost i tvrdi da je njenoj majci, kao i svakoj pacijentkinji, dao "razumne savete", dok dugo lekari širom sveta propagiraju uzimanje suplemenata i folne kiseline pre trudnoće, kao i u prvih 12 nedelja trudnoće, upravo da bi se smanjio rizik od bolesti spina bifida.

Evina majka tvrdi da joj lekar nije napomenuo da su ovi suplementi obavezni.

- Rekao mi je da, ukoliko sam vodila zdrav život, nije obavezno da uzimam folnu kiselinu - rekla je na suđenju.

Međutim, ubrzo je dodala i da je znala da je neophodno uzimati ovaj suplement, ali i da je na vreme bila informisana odabrala bi da odloži trudnoću dok se za nju ne pripremi.

- Da sam dobila pravi savet, odložila bih trudnoću i spremila telo za nju, pa bih rodila normalnu, zdravu bebu, genetski drugačiju od Evi - rekla je majka na sudu.

Komentari (0)
Loading