Ne trčite odmah nazad: Odgovorite iskreno na ova pitanja i izbegnite kajanje zbog pomirenja

Vesti 25.07.2023 08:10 0

Raskid nikome nije lak, neko ga teže podnese, neko lakše. Ako iz nekog razloga razmišljate o pomirenju, ali niste sigurni da li je to pametno uraditi, prvo odgovorite na ova pitanja. To će vam pomoći da donesete pravu odluku.

parovi

Shutterstock

1. Zašto ste raskinuli?

Pre nego što vašoj vezi date još jednu priliku, razmislite šta je bio uzrok razilaženja - različiti pogledi na život, loša komunikacija, nedostatak pažnje, prokockano poverenje. Ako ne znate šta je bio problem, nećete moći da ga rešite i poboljšate odnos.

parovi

Shutterstock

 

2. Preko čega ste prešli?

Nemojte misliti da će se loše ponašanje samo od sebe popraviti jer - neće. Pod tim se podrazumeva emotivno i fizičko zlostavljanje, ljubomora, alkoholizam, kockanje, droga. Ukoliko je uzrok raskida prevara, neke osobe mogu da pređu preko toga i izglade odnos, ali oba partnera treba da budu spremna za to.

parovi

Shutterstock

 

3. Zašto da pokušate još jednom?

Možda ste naglo doneli odluku, ili ste bili oboje posvećeni poslu i niste imali dovoljno vremena jedno za drugo, ili ste pak bili previše mladi i bilo je rano za ozbiljno vezivanje. Pre pomirenja, budite sigurni da to zaista oboje želite i da ćete se oboje potruditi da ovog puta uspe.

parovi

Shutterstock

 

4. Da li je pravi trenutak?

Nemojte da žurite i naglo donosite odluku pod uticajem trenutnih osećanja. Sačekajte da prođe neko vreme i da oboje budete malo sami, kako biste mogli realno da odlučite da li zaista želite ponovo da budete s tom osobom. Naravno, uslov je da i ta osoba ima istu nameru.

 

 

Komentari (0)
Loading