"Počela sam da živim sa dečkom, a onda se doselio njegov prijatelj": Devojka se našla u nezgodnoj situaciji i pita da li mu treba direktno reći

Slobodanka Ćorić Vesti 07.08.2023 11:44 0

Od nedavno živim sa svojim dečkom, gde je i njegov prijatelj privremeno, i osećam se kao treći točak

žena

Shutterstock

Ja sam u srednjim dvadesetim i sa svojim dečkom sam oko 18 meseci. Nedavno sam se uselila kod njega jer sam ionako tamo boravila većinu vremena pa smo odlučili da podelimo kiriju i račune, rekla je anonimna žena u pismu terapeutu i ​​kolumnisti Mirora, Kolenu. „Volim ga i uzbudljivo je živeti sa njim, ali postoji jedna ogromna prepreka; u vidu njegovog najboljeg prijatelja koji je takođe sve vreme kod njega. Spavao je na našem kauču skoro tri nedelje jer su bili zajedno radeći na popravci motora, što je "trajalo večno". Povremeno bih u razgovor unela njegov odlazak, ali niko od njih to nije ozbiljno shvatio", rekla je ona. Pre nekoliko dana, kaže, dečko ju je vozio na posao, a i u toj situaciji pitao je drugaricu da li želi da ide sa njima. "Kao da su spojeni pupčanom vrpcom! Pobesnela sam zbog toga i pitala sam ga: "Zar ne možeš ni da me vodiš na posao bez njega?", na šta me on samo tupo pogledao...".

Inače, ona je, kaže,  fizikalni terapeut, a pošto je njegov prijatelj nedavno povredio nogu igrajući fudbal, zamolio ju je da ga redovno masira. „Naravno da mi plaća za to, što je dobro za mene, ali osećam da mu je previše udobno ovde... Čak i pre nego što je počeo da spava na našem kauču, bilo je kao da smo nas troje u vezi, a ja sam tamo najmanje važna. Molim vas pomozite!", napisala je ona.

„Mislim da mu treba direktno reći da je vreme da ide. Ako tvoj dečko želi ozbiljnu vezu, onda mora da ima neke granice oko tog prijateljstva, a taj momak baš i ne mora da spava na tvom kauču svako veče. Dakle, prvo reci svom dečku da je vreme da njegov drugar ode kući ili ćeš tražiti negde drugde da živiš", savetovala je Kolen.

Kažeš da ste tek nedavno počeli da živite zajedno, pa bi ovo trebalo da bude vreme kada učvrstite vezu i iskoristite vreme koje provodite zajedno. „I nećeš napredovati ako je on uvek tu. Iako je, napominje, važno i zdravo da ljudi imaju dobra prijateljstva van veze, ona mora biti uravnotežena. „Ne možete sprečiti svog dečka da se viđa sa prijateljima, niti bi trebalo, ali to je sada vaš dom i plaćate polovinu svega i imate pravo na svoje mišljenje.


Ne znam zašto tvoj dečko ne vidi da je ova situacija štetna po tvoju vezu; možda je nezreo ili ne zna kako da kaže svom prijateljuu, ili možda jednostavno nije spreman za obavezu zajedničkog života treba razgovarati sa njim i saznati. I prestanite sa masažom tog tipa, čak i ako je dobro da imate dodatnu zaradu. Nemojte ništa da radite da mu situacija bude prijatnija!", savetovala ju je terapeutkinja.

 
Komentari (0)
Loading