Pitanje koje je podelilo Srbiju: U koji javni toalet ide majka sa sinom, a u koji otac sa ćerkom?

Jelena Vukelić Vesti 28.09.2023 13:06 0

Mama, tata, hoću da piškim - van kuće, Ovaj jednostavan zahtev može da uplaši roditelje. Toalet? Gde je toalet? Koji toalet koriste mama i sin, a koji tata i ćerka? Hoće li nas red pustiti da prođemo?

Pitanje koje je podelilo Srbiju: U koji javni toalet ide majka sa sinom, a u koji otac sa ćerkom?

Shutterstock

Svi roditelji su se sigurno bezbroj puta našli u situaciji kada su morali svoju decu da odvedu u javni toalet. Šta učiniti u toj situaciji da li ih odvesti u muški ili ženski WC, kako odlučiti, na osnovu pola roditelja ili u zavisnosti od toga da li imate devojčicu ili dečaka, pitanje bezbroj, ali i odgovora.

Nema problema ako mama ide u toalet sa ćerkom, a tata sa sinom. Šta učiniti ako je suprotno? Mnogo zavisi od vrste toaleta. Ako u muškom toaletu postoje pisoari koji nikako nisu zaštićeni od pogleda prolaznika, mama i sin će verovatno otići u ženski toalet. Slično, tata i ćerka.

Sudeći po odgovorima naših sagovornika došli smo do zaključka da većina roditelja decu vode u ženski toalet.

Jovana ima sina od 4 godine

-  Obično odlazim u ženski toalet sa sinom iz praktičnih razloga. Smatram da je tamo čistije i sigurnije za njega, a i meni je lakše da mu pomognem u WC-u. Takođe, često je potrebno da ga presvučem ili pomognem oko pranja ruku, a u ženskom se ja osećam mnogo prijatnije, jer ne želim da me neko čudno gleda.

Igor ima ćerku od 5 godina

- Uvek idemo u ženski toalet, zato što tamo postoje kabine i sve bude okej. Uopšte ne želim da neko moju ćerku pogleda čudno u ženskom toaletu ili da doživi neku neprijatnost. 

Jelena ima sina od 5 godina

- Radije odlazimo u ženski toalet jer se osećam komfornije tamo. Mislim da je toalet za žene obično čistiji i da je atmosfera prijatnija za moje dete. Osećam se više opušteno kad sam tamo.

Marko ima ćerku od 3,5 godine

- Idemo muški toalet sa ćerkom iz pedagoških razloga. Želim da joj pokažem da nema ničeg lošeg u odlasku u toalet sa roditeljima suprotnog pola. Naravno, pričamo o toaletu sa kabinama, a ne samo sa pisoarima. Takođe, smatram da je važno da nauči kako se pravilno ponaša u takvim situacijama, ali i da joj pokažem da sa mnom može da ide bilo gde.

A šta vi kažete?

Komentari (0)
Loading