"Mrzim što sam mama, želim da stavim sebe na prvo mesto": Šokantna ispovest zbog koje su je razapeli na društvenim mrežama

Olja Jelić Vesti 01.11.2023 14:57 0

Jedna mama priznala je da teško podnosi roditeljstvo

Mama

Printscreen/TikTok

Nije tajna da je biti roditelj prilično stresno i puno uspona i padova.  Jedna mama je priznala da joj nikada nije suđeno da bude mama i da to nije sve što bi trebalo da bude.

Na Tiktoku je objasnila zašto roditeljstvo nije za nju, a njeni komentari su ostavili ljude podeljene.

Ova mlada žena je počela svoju ispovest sa tim da možda neće sve žene priznati, ali da ona većinu vremena mrzi što je mama: "Želim da budem sebična, želim da stavim sebe na prvo mesto, želim da stavim svoje mentalno zdravlje na prvo mesto".

Ali pošto je ona roditelj detetu sa dodatnim potrebama, skoro sve njeno vreme i pažnja posvećuje se njegovom vaspitanju. Nastavila je da objašnjava da nije očekivala da će roditeljstvo biti toliki izazov.

Ne ostaje joj mnogo slobodnog vremena za njeno mentalno zdravlje. „Niko ti ne govori koliko treba da budeš strpljiv“, objasnila je ona.

 

 

„Moj sin me je držao budnom juče do šest ujutro. Spavala sam četiri sata, ako čak i to, sa snažnom migrenom."

Ali uprkos njenom iskrenom priznanju, mnogi su je napali u komentarima.

„Devojko izbriši ovo“, našalio se drugi.

Bilo je i onih koji su se složili sa njom. Jedan korisnik je napisao: ""To je iscrpljujuće, nikad nemaš slobodan dan".

Druga mama je priznala da se takođe bori sa roditeljstvom. U srceparajućem priznanju objavljenom na Mumsnetu, anonimna žena je otišla toliko daleko da je rekla da je to „najgora greška u mom životu“.

Verovatno tražeći podršku i možda utehu u saznanju da nije sama, mama je rekla da „jebeno mrzi“ što je nova mama i oseća se kao „zombi“.

Objašnjavajući svoju dnevnu rutinu, napisala je: „Probudi se u 6. Ideš na posao. Završiš sa poslo. Uzmeš bebu iz vrtića. Zabavljaš bebu dva sata. Kupaš bebu. Staviš bebu u krevet nakon što vas je udarila glavom, čupala za kosu“.

Rekla je da ima samo 45 minuta za sebe koje koristi da obavi neki posao pre nego što mora da smesti bebu koja se probudila. "Dva sata spavanja. Beba se budi. Provedete dva i po do tri sata vraćajući bebu u krevet. Četiri sata spavanja. Beba se budi. Pokušajte da bebu vratite na spavanje", nastavila je.

„Probudim se u šest ujutru naredni dan i osećam se kao zombi.“ Na krau je zaključila da je imati bebu „glupa stvar“.

 

@najzena.rs Udruženje "Asocijacija mama Srbije” i naš portal "Naj žena“, pokrenuo je novi video serijal „Naj mama“. One su pravi borci i majke sa velikim slovo "M" koje su svojim primerom pokazale šta nam svima znači bezuslovna ljubav. 💜 Ana Bakal (42) iz Beograda je majka deteta sa cerebralnom paralizom. Iako su prognoze bile loše, zahvaljujući njenoj upornosti, on danas hoda, priča i trenira karate! 💪🏻 Njenu priču pogledajte na portalu Najzena.rs! 📲 #mame #majke #najmama #foryoupage #foryoupage #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najzena #jednajemajka #majka #najmamasrbije #asocijacijamamasrbije ♬ original sound - Najzena.rs

 

 


 

Komentari (0)
Loading