Devojčica koja ga nosi je pametnica: Ovo je najpopularnije žensko ime na svetu već 100 godina!

Vesti 14.01.2024 11:38 0

Najpopularnije žensko ime na svetu izgovara se isto na svim jezicima. U čak 20 zemalja je među tri najpopularnija imena.

dete

Shutterstock

Sofija je najpopularnije ime na svetu za devojčice. Lako se izgovara na mnogim jezicima, zvuči isto u celom svetu, a znači mudrost.

Do tog zaključka došla je američki stručnjak za imena Laura Vatenberg, koja navodi da najviše Sofija ima u Italiji, Meksiku, Rusiji i Americi. „Zapanjujuće je da na toliko različitih jezika i u toliko različitih kultura jedno ime zvuči isto. To sigurno govori nešto o načinu na koji se kultura danas prenosi“, kaže Vatenberg.

Mama i devojčica

Shutterstock

 

Meksiko, Rusija, Argentina, Italija, Švajcarska, Estonija, Čile i Slovačka su zemlje u kojima roditelji svojim devojčicama najčešće daju ime Sofija. U čak 20 zemalja Sofija je među tri najpopularnija imena.

Sofija na grčkom znači mudrost, a tajna popularnosti tog imena za devojčice je delom u tome što se na različitim jezicima isto izgovara. Neki njegovu popularnost povezuju s poznatim damama, poput Sofije Vergare i Sofije Loren.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading