„Možeš ti i boljeg da nađeš“: Majka savetovala devojci svog sina da ga ostavi, da li je pogrešila?

Vesti 05.03.2024 12:52 0

Njih dvoje su zajedno od srednje škole i bili su odličan spoj, ali se sin kasnije promenio.

žene

Shutterstock

Zabrinuta mama ispričala je da je podstakla devojku svog sina da raskine s njim jer ona može da nađe boljeg od njega. Žena je rekla da je sinovljeva devojka, koja ima 20 godina vredna, bavi se sportom, studira medicinski fakultet. Za razliku od devojke, njen sin ne želi da nađe posao, ne trudi se oko fakulteta, prilično je lenj, a vreme provodi uglavnom igrajući igrice i izlazeći po klubovima. Njih dvoje su u vezi tri godine i kada su počeli da izlaze u srednjoj školi, delovali su kao stvoreni jedno za drugo. Ali, kasnije se njen sin promenio.

Rekla sam joj da stavi sebe na prvo mesto

Sve ovo je njegova majka napisala na društvenoj mreži „Reddit“ i pitala ostale korisnike da li je pogrešila što je savetovala tako sinovljevu devojku. Ona je to uradila pošto joj se devojka poverila da je uznemirena zbog nedostatka motivacije i ambicije kod njenog sina. Mama je rekla da njen sin još uvek voli svoju devojku, ali da joj ne poklanja pažnju koju zaslužuje pa joj je rekla da ne smatra da će se njegovo ponašanje uskoro promeniti i da treba da misli na svoje potrebe.

"Kad me je pitala šta bih ja uradila u njenoj situaciji, rekla sam joj da stavi sebe na prvo mesto. Ona mi je zahvalila i rekla da će razmisliti o tome. Ranije danas, moj sin je sišao dole i besno mi saopštio da je raskinula s njim putem poruke. Pitala sam ga šta je rekla i očigledno se poruka odnosila na razgovore sa mnom koji su je naterali da preispita vezu. Moj sin je bio besan što sam se umešala i rekao je da sam prešla granicu. Rekla sam mu da nisam savetovala devojku da ga ostavi, samo sam joj rekla da mora sama da odluči što je najbolje za nju. Sin sada ne razgovara sa mnom, a moj muž je ljut jer veruje da će bez nje, sin upasti u još veću nezainteresovanost za sve. Jesam li pogrešila?", napisala je majka u objavi.

žene

Shutterstock

 

Sin je sada osuđuje, a svi drugi podržavaju

Ostali korisnici na forumu jednoglasno su stali uz nju, a u jednom je komentaru je pisalo: "Niste joj rekli da prekine vezu, rekli ste joj da uzme u obzir svoje potrebe. Vaš sin sigurno nije. Recite svom mužu da ne treba devojka da izvlači vašeg sina iz njegove kolotečine i da možda treba provesti više vremena učeći ga kako da bude dobar čovek. Neka je vaš sin ljut, on će se na kraju pokrenuti i početi da radi nešto u životu. Previše mladih ima malo ili nimalo ambicija i više im je stalo do toga da žive u trenutku."

Drugi je korisnik komentirao da majka uopće nije u krivu, dodavši: "Moraš reći sinu da njegovi postupci imaju posledice, a njegovo ponašanje je razlog zašto ga je devojka ostavila. Pitaj ga zašto neko ko je ambiciozan i trudi se oko svega u životu kao njegova devojka, treba da bude s nekim ko je lenj i nemotivisan? Šta je učinio da pokaže da je vredan njenog vremena i truda?"

 

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading