Stiže konačna odluka za 10 dana: Evo šta se navodi u zvaničnom dopisu u pojedinim ŠKOLAMA

Naj žena/ Alo.rs Vesti 11.08.2021 19:37 0

Iako je do početka školske godine ostalo manje od dvadeset dana, ni roditelji ni đaci, pa ni nastavnici ne znaju kako će izgledati nastava

Stiže konačna odluka za 10 dana: Evo šta se navodi u zvaničnom dopisu u pojedinim ŠKOLAMA

Shutterstock

Pojedinim školama u Srbiji počeo je da stiže dopis u kome se navodi da će se odluka o konačnom obliku nastave doneti za 10 dana i da će ona zavisiti od epidemijske situacije.

U dopisu se takođe navodi da nastavni kadar treba da bude spreman za kombinovanu nastavu, što mnogi nastavnici tumače tako da od regularne nastave izgleda ipak neće biti ništa.

Iako je do početka školske godine ostalo manje od dvadeset dana, ni roditelji ni đaci pa ni nastavnici ne znaju kako će izgledati nastava. Jedino što se zna jeste da korona brojke skaču iz dana u dan, pa smo tako za poslednja 24 sata imali 921 osobu pozitivnu na PCR testu.

U igri je više opcija - da se krene regularno, da se nastava odvija po kombinovanom metodu i najmanje verovatna opcija, da se radi onlajn.

Pogoršavanje epidemiološke situacije

Poslednjih dana korona brojke su zabrinjavajuće. Juče su postale alarmantne - pozitivnih je bilo 921, gotovo dvostruko više nego brojke koje smo imali prošle nedelje. Da situacija ne ide nabolje ilustruje činjenica da smo imali najveći broj novozaraženih u jednom danu još od 14. maja, kada smo imali 787 pozitivnih za 24 sata.

Iz tog razloga je izvesno da će Krizni štab morati da reaguje i da nas čekaju nova ograničenja ili vraćanje starih, posebno ako broj obolelih pređe psihološku brojku od 1.000 novozaraženih o čemu je pričao epidemiolog dr Tiodorović.

On je rekao da će ograničenja biti - a naročito što se tiče noćnog života.

- Niko ne pomišlja na ponovno uvođenje policijskog časa, ali će nam sledovati ograničeno sedenje u lokalima i ponovno gašenje noćnog života - rekao je Tiodorović.

Jedna od dilema koje donosi sa sobom povećan broj zaraženih, osim noćnog života, jeste i način na koji će se odvijati nastava u školama od 1. septembra. Već izvesno vreme postoje spekulacije o tome, a sada je, navodno, po školama počeo da kruži dopis koji razrešava dilemu kako će izgledati nova školska godina.

Komentari (0)
Loading