“Nije važno da li ste ZLOSTAVLJAČ sve dok ste DOBAR glumac” Da li je to stvarno tako?

Najžena Vesti 25.08.2021 07:50 0

Ovo je rečenica kojom je ženski deo španskog Udruženja filmskih stvaralaca reagovao na informaciju da će Džoni Dep biti dobitnik glavne nagrade na Filmskom festivalu u San Sebastijanu, što je već danima jedna od glavnih vesti u medijima širom sveta

“Nije važno da li ste ZLOSTAVLJAČ sve dok ste DOBAR glumac” Da li je to stvarno tako?

Alo! Ilustracija

Celu pompu izazvala je činjenica da je čuvenom glumcu suđeno za nasilje u porodici, a kako je Kristina Andreu, predsednica španskog Udruženja ženskih stvaralaca i audiovizuelnih medija prokomentarisala za AP, odluka da se Dep "počasti" glavnom nagradom, veoma loše govori o rukovodstvu festivala i prenosi užasnu poruku javnosti.

Gluma u svojoj suštini podrazumeva umeće prepoznavanja emocija, buđenja emocije, kako u sebi, tako i kod publike. Nije ni čudo što se tokom gledanja pojedinih glumačkih scena osetimo kao da smo videli dušu lika koji glumac tumači, ali ako je sposobnost glumca da prepozna, razvija i budi najfinije emocije, da li uz njegovu ličnost može ići apsolutno odsustvo empatije kakvo je potrebno za nasilje prema drugom čoveku ili ženi?

Srpskoj javnosti su, nažalost, situacije u kojima su glumci glavni akteri nasliničkih događaja i te kako poznati. 

Poslednji nemili događaj sa srpske glumačke scene koji je ponovo poljuljao ugled koji su domaći velikani generacijama gradili jeste napad glumca Dragana Bjelogrića na reditelja Predraga Gagu Antonijevića. 

Incident koje su kamere zabeležile desio se nekoliko sati posle ponoći u lobiju niškog hotela. 

Naime, kako su svedoci tvrdili, Bjelogrlić je bio u vidno alkoholisanom stanju kada je iz čista mira nasrnuo na Antonijevića. 

NAPAD ZA SVAKU OSUDU

Bezbednosne kamere u hotelu zabeležile su nekontrolisani fizički napad Bjelogrlića na starijeg kolegu, kao i uvaženog čoveka u domaćoj kinematografiji. 

Počelo je sa jednim šamarom, a nakon nekoliko silovitih udaraca, Gaga Antonijević završio je na podu u vidno lošem stanju, a samo nekoliko sati kasnije Dragan Bjelogrlić završio je u niškoj policiji "u svojstvu građanina" da tamo da detaljnu izjavu o pomenutom događaju.

Bjelogrliću je juče rešenjem Osnovnog javnog tužllašta u Nišu nakon saslušanja ukinuta mera zadržavanja i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Budući da se ceo događaj odigrao pred kamerama u poznatom niškom hotelu, zbog fizičkog napada na Antonijevića, i ukoliko se dokaže da je Bjelogrlić kriv, glumac može biti osuđen za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine. 

NAKON PREDSTAVE - TUČA

Glumački doajeni, Ivan Bekjarev i Tanasije Uzunović, u poznim godinama nakon izvođenja predstave u Narodnom pozorištu napravili su scenu za pamćenje. 

Bekjarev je nakon koškanja, zatim i tuče sa Uzunovićem završio sa polomljenim prstom i gipsom na ruci, dok je Tanasije imao vidne povrede po glavi. 

Incident iz 2016. godine bio je samo eskalacija nesuglasica starih nekoliko decenija. 

JEDAN NEGIRA, DRUGI TVRDI

Na prvoj projekciji filma " Zona Zamfirova drugi deo"  2017. godine, Milan Vasić se, navodno, pobio sa producentom Miroslavom Miškom Mitićem, u Aleksincu.

Mitić je potvrdio da ga je Vasić pretukao, dok je Vasić to demantovao. 

PRIZNAO KRIVICU I UPLATIO 70.000 DINARA 

Zvezda "Montevidea" je 2014. godine nakon kraće verbalne rasprave navodno više puta udario pesnicama taksistu. 

Naime, Petar Strugar je priznao krivicu i potpisao sporazum sa tužilaštvom, nakon čega je u humanitarne svrhe uplatio 70.000 dinara u sedam rata, budući da taksista nije hteo da prihvati taj iznos kao odštetu. Strugar je u policiji tvrdio da je taksista njega prvi napao jer je nakratko zaustavio saobraćaj kako bi se njegova žena parkirala, dok je taksista tvrdio da je Petar njega pretukao samo zato što mu je svirnuo da se skloni s puta.

10 MESECI USLOVNE KAZNE

U hali "Pionir", 2019. godine, na gradskom derbiju dogodila se tuča u kojoj je učestvovao i poznati glumac Milan Kalinić, zbog čega je optužen.

Sukob između glumca i jednog navijača počeo je koškanjem, a završio se povredama glave. 

Dalji sukob na utakmici "Crvena Zvezda - Partizan" sprečili su redari koji su bili u neposrednoj blizini samog incidenta.

Odluka suda povodom tog incidenta jeste da je Milan Kalinić kriv, i da je zbog tog krivičnog dela dobio zakonsku kaznu od deset meseci uslovnog zatvora, a pored te kazne dobio je i novčanu kaznu od 100.000 dinara. 

 

 

Komentari (0)
Loading