Vatrena postava "Spice Girls" nekad i sad: Kako Spajsice izgledaju 26 godina nakon "girl power" ludnice?

Vesti 27.08.2021 11:05 0

One su harale scenom 90-tih i 2000-tih

Vatrena postava "Spice Girls" nekad i sad: Kako Spajsice izgledaju 26 godina nakon "girl power" ludnice?

vikipedija

U vreme kada su muški bendovi "Take That" i "East 17" dominirali britanskom scenom i top listama, Bob i Kris Herbert odlučili su da osnuju konkurentski ženski bend.

Otprilike 400 devojaka prijavilo se na audiciju za novi bend, a nakon nekoliko nedelja odabrano je 12 devojaka koje su ušle u poslednji krug.

 

 

Naposletku je formirana grupa pod nazivom "Touch" u kojem su bile Vikorija Adams, Melani Braun, Melani Čizom, Geri Helvel i Mišel Stivenson. Devojke su počele raditi na demo snimcima i krenule su na časove plesa, ali ubrzo je došlo do promene u sastavu.

Mišel Stivenson otišla je iz grupe, a zamijenila ju je Ema Bunton. Ubrzo su promenile i naziv i postale su grupa "Spice".

 

 

Devojke nisu bile zadovoljne s tadašnjim menadžmentom i odlučile su da odu pod okrilje novog producenta. Same su kontaktirale producenta Eliota Kenedija koji ih je slušao na jednom od njihovih nastupa i uverile ga da radi s njima. 

Zahvaljujući njemu, 1995. potpisale su ugovor s diskografskom kućom Virgin Records i službeno započele svoju karijeru.

Nakon promene imena u "Spice Girls" počele su snimati svoj prvi album. 1996. godine izbacile su prvi singl "Wannabe" koji je odmah pokorio top liste.

Vatrena postava

Tanjug/Ap

 

Devojke su imale pomno osmišljen vizualni identitet pa je tako Viktorija postala "Posh Spice", Mel B "Scary Spice", Geri "Ginger Spice", Ema "Baby Spice", a Mel C "Sporty Spice".

Tokom karijere izdale su tri studijska albuma. Prva dva snimile su u punom sastavu, a album "Forever" iz 2000. godine izdat je nakon što je Geri otišla iz grupe.

Spajsice se do danas smatraju jednim od najvećih i najuspešnijih marketinško-pevačkih projekata svih vremena – u prvoj fazi karijere godišnje su svojoj diskografskoj kući donosile prihod od nevjerojatnih 75 miliona dolara.

Pogledajte kako 26 godina nakon osnivanja izgledaju članice legendarne grupe "Spice Girls".

Vatrena postava

Tanjug/Ap

 
Vatrena postava

Tanjug/Ap

 

 

 

Komentari (0)
Loading