"BILA SAM SILOVANA" Verica Rakočević progovorila o najvećoj traumi i otkrila zbog čega je MORALA DA ĆUTI!

K.Ć Vesti 23.02.2022 13:24 2

Nakon kampanje #nisamprijavila mogli smo da vidimo stravičnu i poražavajuću statistiku da je skoro svaka druga žena doživela neki oblik nasilja

"BILA SAM SILOVANA" Verica Rakočević progovorila o najvećoj traumi i otkrila zbog čega je MORALA DA ĆUTI!

Alo

Na tu temu je progovorila i dizajnerka Verica Rakočević. Odlučila je da istupi i ispriča svoju priču i tako podržala sve žene koje su bile žrtve nasilja, kao i one koje i dalje trpe i ćute da istupe.

Traumatični događaj preživela je 1966. godine kada je imala samo 18 godina, i kako kaže silovao ju je poznanik, a svoj slučaj prećutala je ponajviše zbog roditelja. Društvo je bilo veoma patrijarhalno, konzervativni stavovi vrlo rašireni, a njeni roditelji izuzetno strogi.

- Želela sam da savetima i ličnom životnom pričom pomognem jednoj šesnaestogodišnjoj devojčici koju su silovali drugari - objasnila je svojevremeno Verica na RTS-u.

- U vreme kada sam silovana bila sam jako mlada, imala stroge roditelje, i nisam prijavila počinioca tog dela - dodala je ona.

Verica se sada još jednom osvrnula na sve:

- To je jako škakljiva tema. Privatno imam svoj stav o tome i ne bih ga javno iznosila. Ja sam svoje traumatično iskustvo ispričala kod Nataše Miljković na RTS-u da bih pomogla savetima i ličnom - životnom pričom jednoj šesnaestogodišnjoj devojčici koju su silovali drugari. Bila sam jako mlada (18 godina), imala stroge roditelje, i nisam prijavila počinioca tog dela. Kasnije sam smatrala besmislenim da posle deset godina pokrećem priču koja ništa dobro ne bi promenila u mom životu. Ono što sada mogu da kažem je, prijavite odmah, istog trenutka i bez obzira kakav odnos imate sa roditeljima, oni su ti koji će uvek biti vaš zid odbrane - rekla je dizajnerka.

Na pitanje koja je njena poruka ženama koji su prijavile nasilje, a koja onima koje još to nisu učinile, Verica je rekla:

- Onima koje su prijavile, nemam šta da poručim, one koje nisu neka to učine odmah bez dana čekanja - dodala je ona za crnogorski "Magazinnina".

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
ex
23.02.2022 14:41

Kad me javnost vise ne prepoznaje, kad nikome vise nisam interesantna, setim se da su me silovali pre 56 godina. U sledecoj epizodi cu ispricati kako je to bilo, a mozda kasnije objavim i ime siledzije. Samo da proverim da li je ziv.

Zora
23.02.2022 22:17

Evo i ova silovana! Pa koliko vas je?