Na danšnji dan ROĐEN je OTAC Fejsbuka: Ovo su bizarne činjenice o Marku Zuckerbergu koje niste znali, neke će vas ZGROZITI1

Vesti 14.05.2022 10:47 0

Kada zavirimo u društvene mreže osnivača Fejsbuka Marka Zuckerberga, ne možemo a da ne primetimo da se on jednostavno izdvaja od ostalih

Na danšnji dan ROĐEN je OTAC Fejsbuka: Ovo su bizarne činjenice o Marku Zuckerbergu koje niste znali, neke će vas ZGROZITI1

Printscreen/Youtube

Danas proslavlja svoj 38. ro]endan.
Njegov svet je pun neobičnih stvari, a ovo su samo neke od najzanimljivijih. Zuckerberg je svojim poduhvatom promenio živote mnogih, a iako je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, čini se da uživa u životu u svom svetu. Ima i stvari koje bi nas potpuno iznenadile, a možda i ne, s obzirom na to da se svojevremeno izjasnio da je „prosto robot“. Evo o čemu se radi:


Jeo je samo meso životinja koje bi sam ubio

Pre deset godina jeo samo meso životinja koje je sam ubio, a u to se uverio i osnivač Tvitera Džek Dorsi, koji je jednom prilikom došao kod njega na večeru.

 

„Napravio mu je kozje meso za večeru koje je ubio pre nego što sam stigao“, rekao je Dorsi. Iako je u početku tvrdio da je sve uradio laserskim pištoljem, kasnije nije bio siguran. „Mislim da je to bio pištolj za omamljivanje. Prvo je zaprepastio, a onda završio nožem. Zatim je kozu poslao kod mesara“, priznao je.

Njegov vid razlog je što je Fejsbuk plave boje

Mark je daltonista, tačnije slep je za crveno-zelene nijanse boja. Plava je boja koju najbolje razaznaje i upravo je zbog toga odabrao da ona dominira Fejsbuk aplikacijom.

Ormar mu je pun istih majica, a jednu celu godinu je proveo noseći kravatu

Iako je milijarder, sudeći po njegovim fotografijama, rekli bismo da hoda samo u jednoj majici. No, nije baš tako – njegov ormar pun je istih odevnih predmeta, među kojima su sive majice te tamnosive dukserice. Kaže kako je previše zauzet da se bavi i garderobom.

“Osećam se besposleno kada trošim energiju na glupe stvari”, objasnio je jednom prilikom.Uprkos svojoj ležernosti, 2009. godine nosio je kravatu svakog dana kako bi pokazao da je Fejsbuk ozbiljan pri suočavanju s globalnom recesijom.

Hobiji su mu dimljenje mesa i bacanje koplja

Osnivač Fejsbuka poznat je i po nesvakidašnjim hobijima. Priznao je kako mu je jedan od omiljenih dimljenje mesa, a na videu iz njegovog dvorišta nije se zaustavljao pričajući o tome.

 

Dao je do znanja i kako mu je omiljeni umak “Sweet Baby Ray”, kojim je nedavno nasmijao pratitelje smestivši ga na policu za knjige u dnevnom boravku.

Na leto prošle godine objavio je video u kojem baca koplje, a tom prilikom imao je i štitnike za uši, što je poprilično zbunilo njegovu publiku.

“Ne razumem zaštitu za uši”, “Da li je ovo na ušima bilo zaista neophodno”, “To mora da je bučno koplje”, “Impresivno”, pisali su.

I njegov pas je poznata ličnost

Zuckerbergov mađarski ovčar Beast ili prevedeno na naš jezik Zver, ima svoju Fejsbuk stranicu. I njegova ćerka ga obožava, a prva reč koju je izgovorila bila je upravo “pas”.

Prvi susret sa suprugom bio je na neočekivanom mestu

Mark i njegova supruga Prisila Čan upoznali su se 2003. čekajući u redu za toalet na univerzitetskoj zabavi.

Zaljubljeni su već godinama, a od 2012. su u braku i imaju dvoje dece.

Prošle godine pratitelji su prozvali Marka jer joj je poklonio venčani prsten koji vredi 25.000 dolara, dok je njegovo bogatstvo u to vreme bilo procenjeno na 19 milijardi dolara. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading