Bliži se događaj godine: Prvi ponedeljak u maju rezervisan je za Met Galu, samo ulaznica košta 30.000 dolara

Olja Jelić Vesti 25.04.2024 20:00 0

Bliži se prvi ponedeljak u maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svetu - Met Galu.

Met Gala

Profimedia

Bliži se prvi ponedeljak u maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svetu - Met Galu. Iza događaja stoji Ana Vintur, dugogodišnja urednica američkog časopisa Vogue. Svake godine slavne ličnosti se okupe i prošetaju crvenim tepihom Metropolitan muzeja u Njujorku, a fokus je uvek na njihovim kreacijama.

Ovo su neke od tajni iza poznatog događaja.

Koliko košta prisustvovanje Met Gali

Prvo, ne može bilo ko prisustvovati Met Gali. Ana Vintur je zadužena za popis zvanica. Potrebno je dobiti pozivnicu na najveći modni događaj godine, a zatim to i platiti. Jedna ulaznica košta 30.000 dolara, a sto je vaš za 275.000 dolara, piše E! News. Visoka cena slavnima nije problem. Naime, za pozivnicu čak postoji i lista čekanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

"Znam za imena slavnih koji nisu mogli dobiti pozivnicu, ali su bili spremni da odem na događaj ako se u zadnjem trenu oslobodi mesto. Imaju spreman oautfit čak i ako nisu sigurni hoće li ići", rekla je vlasnica vintageprodavnice Kameron Silver, koja je na Met Gali bila nekoliko puta.

Broj zvanica

Svake godine se razlikuje. 800 posetilaca, koliko ih je bilo jedne godine, smatra se prevelikom brojkom, dok je 500 zvanica premalo. "Želimo da iskustvo bude intimno za naše goste, pa smo u poslednjih nekoliko godina stvarno smanjili broj za gotovo 200 ili 300 ljudi", rekla je Vogueova Silvana Vard Duret. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

Uprkos njegovoj reputaciji raskoši i glamuroznosti, organizatori zapravo žele da događaj bude ekskluzivan. Ako je neka slavna osoba pozvana, to ne znači da je automatski pozvan i suprug/supruga. I oni moraju imati svoju pozivnicu.

Kako funkcioniše raspored sedenja

Vrlo bitan faktor Met Gale. Žele da rasporede goste gledajući zajedničke interese. "Puno se razmišlja o tome ko sjedi pokraj koga, jesu li sedeli zajedno prošle godine, ako su sedili jedan pored drugoga na drugim događajima, toliko je toga potrebno, to je šokantno", objašnjava Vard Duret. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

"Nikada ne stavljajte supružnike jedno do drugoga. Poenta ovakvih događaja je upoznati nove ljude i zanimati se za to što drugi rade. Koja je poenta ako se dođeš tamo da se družiš sa svojim mužem?", dodala je.

Ko ne sme na Met Galu

Tokom gostovanja u emisiji The Late Late Show, Džejms Korden zamolio je Anu Vintur da imenuje slavne osobe koje nikada ne bi pozvala na Met Gala. "Donald Tramp", odgovorila je. (Tadašnji predsednik Tramp i supruga Melanija Tramp prisustvovali su Met Gali nekoliko puta tokom godina, poslednji put 2012. godine.)

Američki autor Tim Gan navodno je na crnoj listi nakon što je The Postu ispričao priču o Ani Vintur koja nije bila tako laskava. 

Šta se jede

Kao i svaki drugi aspekt, Ana je snažno uključena u planiranje jelovnika. Zabranila je sastojke koji bi mogli da zapnu za zube (peršun) ili koji bi mogli ostaviti loš zadah gostu (puno luka) ili, što je najgore, zaprljati njihovu haljinu, pa su predela napravljena tako da se lako jedu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

Ana Vintur obično preferira da poslužena hrana donekle odgovara temi. Iako to ne uspije uvek.

Nema selfija

Niko nije tačno siguran kada je to pravilo uvedeno, budući da nikada nije dato službeno objašnjenje za odluku o zabrani selfieja i korištenja društvenih medija na glamuroznom događaju. Izvor je kazao kako su 2015. godine svi gosti dobili obaveštenje s upozorenjem: "Korištenje telefona za fotografisanje i društvene mreže neće biti dopušteno unutar gala večere."

Vogue je odbio da komentariše izveštaj, ali je izvor za The Hollywood Reporter tada rekao: "To se odnosi isključivo na sigurnost gostiju i uživanje u događaju." Vard Duret je objasnila tu odluku: "Ana je tradicionalista stare škole. Voli večeru na kojoj ljudi zapravo razgovaraju jedni s drugima." Naravno, neki su prekršili to pravilo.

Dobna granica

Osobe moraju biti starije od 18 godina kako bi prisustvovale Met Gali, što su organizatori potvrdili nakon što je 2018. Medi Zigler otkrila da ne može da ide jer ima samo 15 godina. "To nije prikladan događaj za osobe mlađe od 18 godina", objasnio je organizator događaja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

 

Ranijih godina bilo je onih koji su bili mlađi od 18. El Faning je debitovala na događaju kada je imala svega 13 godina, a Hajli Steinfeld je prisustvovala svojoj prvoj Met Gali 2011. s 14 godina.

BONUS VIDEO:

 

@najzena.rs Rita Ora bez grudnjaka u providnoj haljini na crvenom tepihu "zaludela" fotoreportere 🤭 #najzena #moda #autfit #ritaora #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading