Jeziva sudbina turske glumice iz serije "Elif": "Otac me godinama silovao, majka mi nije verovala sve dok ga nije zatekla na meni"

Jelena Vukelić Vesti 11.02.2024 11:40 0

Melisa Dongel je mlada turska glumica koja se istakla kao jedna od najpoznatijih u svojoj generaciji. Mi je znamo iz serija "Pokucaj na moja vrata", "Naša priča" i "Elif".

Jeziva sudbina turske glumice iz serije "Elif": "Otac me godinama silovao, majka mi nije verovala sve dok ga nije zatekla na meni"

Printscreen/Instagram

Danas, ova dvadesettri godine stara glumica uživa u slavi, uspehu i ispunjenom životu. Međutim, njeno putovanje nije bilo lako. Melisa je prošla kroz traumatično i teško detinjstvo.

U julu 2021. godine, Melisa je pokrenula sudski proces protiv svog oca i odlučila preuzeti starateljstvo nad mlađom sestrom koja je tada imala sedamnaest godina. Razlog za ovaj korak je prilično uznemirujući. Naime, kao tinejdžerka, glumica je bila žrtva seksualnog zlostavljanja od strane svog oca, te je želela zaštititi svoju sestru od iste sudbine.

 

 

"Umorna sam od života u kojem se pretvaram da se ništa nije dogodilo. Teško sam preživela svoje detinjstvo. Moja majka mi nije verovala. Rekla mi je: 'Nemoj ići u policiju, oni će zatvoriti tatu, ali će ga osloboditi i on će te ubiti'", otkrila je slavna glumica tužnu istinu.

Melisa je prošla kroz traumatično detinjstvo, a njena majka je javno priznala da nije verovala tvrdnjama svoje ćerke: "Pre dve godine, moja ćerka mi je rekla da je otac zlostavljao, ali ja nisam verovala jer to nisam videla. Jednog jutra sam ga zatekla pored ćerke i pitala ga šta radi."

 

 

Glumica je dobila veliku podršku turske javnosti, a pokrenuta je i kampanja pod nazivom #MelisaDöngelYalnızDeğildir (Melisa Dongel nije sama). Ipak, prošlost se nije promenila, i Melisa je godinama prošla kroz psihoterapiju kako bi se nosila s traumama.

"U kući je uvek bilo nasilja. Tata nas je udarao i šamarao zbog najmanjih stvari. Čak mi je slomio ruku samo zato što sam otišla u park s drugaricom", ispričala je Melisa. Dodala je da je zlostavljanje počelo još u srednjoj školi, ali da nije mogla ranije reagovati iz straha.

 

 

Srećom, Melisa je uspela ostati dovoljno jaka da prebrodi psihičke i fizičke traume. "Nisam mogla da progovorim jer me je tata stalno pretio da će uništiti moju glumačku karijeru i da mi neće dozvoliti da idem u školu. Čak sam pokušala da se ubijem. Ne sećam se koliko puta sam bila hospitalizovana. Onda sam se pokajala i pitala se: 'Zašto to radim sebi?' Ali nisam mogla sama pomoći", priznala je glumica.

Komentari (0)
Loading