Deci princa Vilijama i Kejt Midlton nije dozvoljeno da jedu sa njima: U pitanju je staro pravilo koje ima vrlo interesantno objašnjenje

Olja Jelić Vesti 23.08.2023 17:00 1

Ni najveći praznici nisu izuzetak u kraljevskoj porodici, u kojoj, kada dođe vreme za obrok, mališani moraju da se odvoje od roditelja

Princ Džordž i princeza Šarlot

Profimedia

Princ Džordž i princ Lui i princeza Šarlot, deca Kejt Midlton i princa Vilijama, nemaju dozvolu da se na svečanim porodičnim ručkovima i večerama pridruže svojim roditeljima, već idu pravo za sto namenjen deci. Bez izuzetka.

Kako objašnjavaju kraljevski stručnjaci, u pitanju je staro pravilo koje ima vrlo interesantno objašnjenje. Za to nema tolerancije. Najstrože pravilo kog moraju da se pridržavaju svi koji rade za princa Vilijama i Kejt Midlton.

 

 

Mališanima, naime, "nije dozvoljeno da sede s odraslima dok ne nauče veštinu ljubaznog razgovora", tvrdi za Harper's Bazaar Daren Megrejdi, bivši kuvar britanske kraljevske porodice.

On je istakao da će čak i za Božić troje dece princa i princeze od Velsa obrokovati sa svojom dadiljom u odvojenoj prostoriji, dok ne stasaju dovoljno da mogu da učestvuju u razgovoru za stolom.

 

 

- Deca su uvek jela u dečijoj sobi dok ne porastu toliko da mogu adekvatno da se ponašaju za trpezarijskim stolom — kaže Megrejdi.

Ovaj kuvar je u kraljevskoj porodici proveo čak 15 godina i u više navrata je pričao o njihovim navikama.

Jednom prilikom je sve iznenadio podelivši da je aktuelni kralj Čarls III, dok je još bio princ i prestolonaslednik, uvek imao neobičan zahtev.

U dokumentarnom filmu Kanala 5 "Tajne kraljevske kuhinje" Megrejdi je ispričao da Čarls uz doručak uvek jede kompot od šljiva i da zahteva dva ploda iako pojede samo jednu šljivu. Jednom prilikom, kuvar mu je zato spremio samo jednu šljivu, nakon čega je prestolonaslednik pozvao konobara da mu donese još jednu — koju nije pojeo.

 

Komentari (1)
Loading
Vesna
24.08.2023 02:18

Strasno ,koja otudjenost. Da deca ne jedu sa roditeljima? Neke stvari se uce kroz svakodnevni zivot i oponasanje starijih , koji ih usmeravaju i daju primer za sve u zivotu. Dadilje sve rade, a oni zapostavljaju najvazniju ulogu ~ roditeljstva i gajenja dece . Ionako ne rade nista vazno za drzavu, ne donose nikakve odluke , smeskaju se sa prijema, dogadjaja i zabava ...A onda pozovu decu da se slikaju i smeskaju sa porodicom i pokazuju kako se vole?!