Nikako da je ostave na miru: Pokojnu pevačicu tuže jer nije otplatila kredit

Jelena Vukelić Vesti 21.09.2023 17:52 0

Jedna privatna firma tužila je pevačciu za 3,8 miliona evra jer tvrde da pokojna pevačica navodno nije vratila kredit iz 2018. godine.

Nikako da je ostave na miru: Pokojnu pevačicu tuže jer nije otplatila kredit

Foto: AP

Američka kompanija Nausani Investments & Private Lending, LLC tvrdi da je Liza Mari Prisli, ćerka Elvisa Prislija, imala rok do maja 2022. godine da u potpunosti vrati zajam, prema sudskim dokumentima koje je pribavio Entertainment Tonight. Tvrdili su da nisu imali kontakt s Lisom, koja je preminula u januaru 2023. godine, iako su navodno više puta pokušavali da naplate dug.

Prema sudskim dokumentima, Prisli je stavila svoj vlasnički udeo u firmu "Elvis Presley Enterprises" i imanje Grejslend kao hipotekukolateral.

Međutim, nije jasno zašto je uzela kredit. Firma koja je pozajmljivala tvrdi da je Presley prethodno od njih pozajmila 450 hiljada dolara u julu 2016. godine, koje je u potpunosti vratila sledećeg meseca. NIPL, LLC je rekao da će povući tužbu ako Presleyino imanje, koje sada kontroliše njena kćerka Riley Keough, pristane da plati 2,85 miliona dolara, odnosno 75 posto ukupnog duga, u roku od 45 dana.

Inače, zvezda serije "Daisy Jones i Šestorka" imenovana je kao jedina upraviteljka imanja svoje preminule majke prošlog meseca nakon pravne bitke sa svojom bakom Priscillom Presley. Ova 34-godišnja glumica takođe je dobila vlasništvo nad Gracelandom, legendarnom vilom u Memfisu koja je nekada pripadala njenom dedi Elvisu Presleyju.

Pored toga, Keough sada nadzire fondacije za svoje polusestre, Harper i Finley, koje imaju 14 godina.

U međuvremenu, 78-godišnja Priscilla će sada služiti kao plaćeni posebni savetnik fondacije. Nagodba joj je takođe omogućila da bude sahranjena pored svog preminulog supruga, iako joj je prvobitni zahtev bio odbijen. Da bi postigli sporazum, Keough je navodno platila svojoj baki više od milion dolara pre nego što su rešili svoj pravni spor u junu.

Komentari (0)
Loading