Uz ovaj trik možete da utolite GLAD: Uzmite jabuku ali je NEMOJTE jesti, već uradite OVO

Naj žena Vesti 14.08.2021 12:35 0

Kada je potrebno izgubiti onih par kilograma viška da bismo se osećali baš savršeno u svojoj koži, mnogi pribegavaju raznim strategijama.

Uz ovaj trik možete da utolite GLAD: Uzmite jabuku ali je NEMOJTE jesti, već uradite OVO

Shutterstock

Kada pomislimo na mršavljenje odmah razmišljamo o tome kako ćemo da korigujemo ishranu i krenemo u teretanu, ali naučnici su nedavno otkrili da postoji još jedan način da skinete višak kilograma i to bez znojenja i pridržavanja neke dijete.

Oni tvrde da samo udisanjem određenih mirisnih nota, kada ogladnite, može dovesti do gubitka kilograma.

U istraživanju, objavljenom u magazinu "Journal of Neurological and Orthopaedic Surgery", koje je vodio 

doktor neurolog Alan Hirsč, trajalo je šest meseci i u njemu je učestvovalo 3,193 gojaznih dobrovolaca, koji su podvrgnuti inhalaciji raznih mirisa kada bi ogladnili - dokazano je da miris može da suzbije osećaj gladi, piše "New York Times".

Ispitanici koji su se inhalirali gubili su mesečno u proseku oko dva kilograma, a među najefikasnijim mirisima izdvojili su se mirisi jabuke i mente.

Kako ovo funkcioniše?

Mirisi nadražuju organ koji prenosi signale iz nosa u mozak kako bi ukazao na sitost. Kada mozak dobije "poruku", u telu se oslobađaju hormoni koji signalizuju da smo siti. Mirisi tako na ovaj zaobilazni način potiskuju apetit što umanjuje verovatnoću prejedanja.

Postoje i druga obećavajuća istraživanja koja pretpostavljaju da mirisi mogu uticati na gubitak kilograma regulišući skladištenje masti i održavajući optimalnu brzinu rada metabolizma, prenosi "Miss7".

Komentari (0)
Loading