Svima je potrebna REGENERACIJA ovog organa: Iskoristite KOREN ove biljke i za kratko vreme očistite JETRU od toksina

Vesti 26.12.2021 08:50 0

Za kratko vreme očistite svoju jetru. Jetra je najveći organ u trbušnoj šupljini i nalazi se ispod dijafragme, s desne strane

Svima je potrebna REGENERACIJA ovog organa: Iskoristite KOREN ove biljke i za kratko vreme očistite JETRU od toksina

Shutterstock

Od svih zadataka koje obavlja između ostalog ima i ulogu proičišćavanja krvi od toksina i otrova. Dakle sve materije koje se unose u organizam prolaze upravo kroz ovaj organ gde se razvrstavaju na toksine i ostale molekule. Te toksine jetra uspešno pretvara u molekule koji kasnije bivaju eleminisani iz organizma putem bubrega ili creva. Međutim u određenim situacijama jetra postaje i sama preopterećena toksinima i tada joj je potrebna pomoć, opšta preporuka je obnavljanje jetre prirodnim putem.

U današnje vreme izloženi smo raznim hemikalijama kako iz hrane, vode, vazduha tako i iz raznih lekova koji mnogi od nas svakodnevno unose. Sve te hemikalije svakodnevno prolaze kroz jetru i ostavljaju posledice koje nisu male. Pušenjem, prekomerenim korišćenjem alkohola, nepravilnom ishranom, prekomerenom upotrebom industrijiskih namernica dodatno opterećujemo ovaj važan organ. Zbog toga nam je regeneracija jetre i te kako potrebna. Međutim šta obnavlja jetru? Zdrava, izbalansirana ishrane i određene lekovite biljke ne samo da štite već i obnavljaju jetru.

Kada je ishrana u pitanju preporučuje se konzumiranje surutke, mladih sireva, jogurta, cvekle, brusnice, borovnice, artičoke. Za obnavljenje jetre koristite maslačak, ova vrsta biljke neverovatno je korisna kada govorimo o zdravlju jetre i predstavlja prirodni lek za jetru. Koren maslačka poboljšava varenje i čisti jetru od toksina. Čaj od korena maslačka pripremićete tako što ćete jednu malu kašiku usitnjenog korena preliti sa 2 dl kipuće vode, a nakon toga poklopiti, ostaviti 20 minuta i procediti. Potrebno je piti 3 šolje čaja dnevno i to po jedna šolja pola sata pre svakog obroka.

Za obnavljenje jetre jako je bitan i čičak. Njegova lekovita svojstva pogotovo kada je oboljenje jetre u pitanju poznata su od davnina. Glavni aktivni sastojak čička je silimarin koji regeneriše ćelije jetre i štiti ih od oštećenja. Još jedan prirodni lek za jetru jeste sladić. U pitanju je biljka koju Kinezi odavno koriste za lečenje jetre. Sladić netralizuje toksine u jetri i povećava proizvodnju interferona koje se obično koristi za lečenje hepatitsa B.

 

Komentari (0)
Loading