Da li vam se često ZACRVENE uši? Ovaj SIMPTOM može da otkrije jednu OPASNU bolest

Vesti 24.02.2022 12:40 0

Posmatranje nasih ušiju, otkiće nam kako je naše trenutno zdravstveno stanje, ili čak da predvidimo buduće probleme sa zdravljem

Sluh

FreePik

Mnoge zdravstvene studije tvrde da postoji neurološka veza između određenih tački na telu i naših unutrašnjih organa. Zanimljiva činjenica je ta da kada se rodimo naše uši su već u potpunosti formirane i svojsvene same po sebi, pa se tako mogu poslužiti za prepoznavanje, nešto kao otisak prsta.

Prema studijama, odvojena ušna resica dominatna je osobina u nasleđivanju, dok je spojena ušna resica recesivna osobina. Nabori na ušnim resicama koji su dijagonali, mogu ukazivati na bolest koronarne arterije, ili će se bolest uskoro pojaviti.

Ako primetite blede uši, znak je da u telu imate jako nisak nivo nekih vitamina i kalcijuma.

Za crvene ili ''goruće uši''  postoji više razloga

Bakterijska infekcija 
Infekcija kože celulita ili erizipela može dovesti do efekta crvenih ušiju. One postanu natečene, tople, pa tako i veoma jarko crvene. Simptomi mogu da uključuju temeraturu, drhtavicu, natečene limfne čvorove. Ovo sve može da uzrokuju bakterijama, ugriz nekog insekta, bušenje ušiju, ili ipak neko drugo zdravstveno stanje.

Relapsirajući polihondritis

Vrlo retka bolest, autoimuna , koja utiče na hrskavicu, vrat, nos, uši. Prvi simptom ove bolesti su, crvene i nežne uši, a može doći do unutršnjih problema uha. Najgore što može da se desi je gubitak sluha, ako se ne leči i ne otkrije na vreme.

Seboreja
Ova bolest utiče na to da koža postane crvena, iritantan i uzrokuje neugodan svrab. Može zahvatiti prednji deo uha, čak se može proširiti prema unutrašnjosti uha, kao što su ušni kanali.

Perikondritis
To je infekcija tkiva, oko hrskavice uha. Uzrok može biti ugriz insekta, operacija uha, ili minđuša. Uho može biti natečeno i veoma crveno što može na duge staze oštetiti hrskavicu. Odmah idite svom lekaru.

Opekotine

Najbezopasnija stvar vašeg crvenila, može biti opekotina od sunca. Kada je vaše uvo izloženo previše suncu, bez ikakve zaštite, dolazi do neželjenih opekotina. Sprečite ovo stanje tako što ćete više obratiti pažnju na vaše uši u letnjim danima, i zaštitite ih odgovarajućom zaštitnom kremom.

Sindrom crvenog uha
Ovaj sindrom je je redak, a simptom može biti goruće i crveno uvo. Okidači su, dodirivanje ušiju, izlaganje ekstremim temeraturama, vežbanje. Ovaj sindrom može uzrokovati učestale migrene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading