Nutricionisti UPOZORILI na hranu koju UVEK jedemo za PRVI MAJ: Izbegavajte OVO jelo u širokom luku, izaziva NADUTOST i bolove

M. G. Vesti 01.05.2022 09:00 0

Dobro druženje, muzika i uskusna hrana, asocijacije su na proslavu Prvog maja.

Nutricionisti UPOZORILI na hranu koju UVEK jedemo za PRVI MAJ: Izbegavajte OVO jelo u širokom luku, izaziva NADUTOST i bolove

Shutterstock

Roštiljanje u prirodi s porodicom i društvom je neizbežno kada je u pitanju proslava Prvog maja. Ćevapi i pljeskavice su ono što većina najviše voli, ali tu su i različite vrste povrća.

Roštilj je nezamisliv bez dobre salate, a mnogima je prvi izbor ona od paradajza i krastavca. Međutim, nutricionisti upozoravaju da ova kombinacija nije preporučljiva.

Oni tvrde da se gube hranjivi sastojci, ali od presudnog značaja je i to što je vreme varenja veoma različito za ove dve vrste povrća. Paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari.

Na taj način može da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da izazove bolove, grčeve i nadutost.

Zato nutricionisti savetuju da u paradajzu i krastavcu uživamo odvojeno. Ipak, ne deluje ova primaljiva gastro kombinacija isto na sve. Ukoliko nemate osetljiv želudac, spadate u onu grupu srećkovića koji mogu da uživaju u ovom neodoljivom ukusu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading