JOGA NIDRA: Sedam glavnih pravila koja je potrebno poštovati da bi se vaš CILJ ostvario

K.Ć Vesti 21.02.2022 23:00 0

Ona stvara izmenjeno stanje svesti omogućavajući vežbaču da uđe u carstvo podsvesti i stvori efikasne i naizgled magične promene u svom životu

JOGA NIDRA: Sedam glavnih pravila koja je potrebno poštovati da bi se vaš CILJ ostvario

Shutterstock

Joga Nidra je sanskrt za jogijski san. Snažna tehnika iz tradicije tantričke joge, Joga Nidra stvara izmenjeno stanje svesti omogućavajući vežbaču da uđe u carstvo podsvesti i stvori efikasne i naizgled magične promene u svom životu.

Joga Nidra je deo Pratiahara udova Raja loge , jednog od osam udova joge; dobro poznati sistem kodifikacije jogijskih praksi od Patanđalija. Pratiahara se bavi povlačenjem čula i uticajima uma koji nam ne služe na putu prosvetljenja.

Joga Nidra meditacija je toliko suštinski moćna da se drži u tajnosti skoro 4000 godina sve do 1960-ih, kada ju je zapadnim studentima ponovo predstavio Parmahansa Staiananda Sarasvati.

Većina ljudi je upoznata sa moći afirmacija, ali mnogi takođe ne shvataju da afirmacije mogu biti beskrajno efikasnije ako se želi pristupiti podsvesti i posaditi seme novog verovanja. U stvari, većina metoda svesne afirmacije su neefikasne jer se ne manifestuju u podsvesti.

Pod vođstvom iskusnog učitelja, opustite svoj nervni sistem na najmoćniji način dostupan ljudima bez hemijskih sredstava. Jednom kada dostignete ovo najdublje stanje fizičke i mentalne opuštenosti, um postaje prijemčiv za nove koncepte. Na ovaj način dok pristupamo podsvesti kroz posebno dizajnirane sekvence vizualizacija, imaćete priliku da usadite potvrdu po vašem izboru, koja će se onda manifestovati u vašem životu.

Pre nego što započnete joga Nidra praksu formulišite svoju afirmaciju.

Sastavni deo prakse joge Nidre je tiho ponavljanje sankalpe (obećanje koje dajemo sebi da bi podržali našu najveću istinu) u 2 odvojena vremenska intervala, rešenje ili potvrda. Tačna formulacija rešenja je presudna za uspeh prakse. Budući da podsvest govori na svom jeziku, moramo strukturirati formulaciju svoje namere da bi bila podsvesna dostupna i jasno prevedena.

Ovo su 7 pravila kako da dođete do željenog cilja:

1. Odluka treba biti navedena na jednostavnom jeziku i sadržana u jednoj rečenici.

2. Trebalo bi da bude napravljeno u prvom licu koristeći „Ja sam ...“ Imam ... „Ja stvaram ...“ „Osećam ...“

3. Mora biti strukturiran na pozitivnom jeziku. Ne treba pominjati negativno stanje, već treba potvrditi pozitivno željeno stanje ishoda. Na primer, ako želite da se oporavite od zdravstvenog stanja, to ne bi trebalo da bude strukturirano kao „Nisam bolestan“, već se koristi pozitivno naveden željeni ishod kao što je „Imam savršeno zdravlje“ ili „Moje fizičko telo je savršeno zdravlje i ravnoteža ” itd. Ne smeju se koristiti reči poput: ne, nemoj, neće, ne može, ne sme se koristiti. Izjava bi u svojoj biti trebala biti radosna.

4. Sadašnje vreme. Budući da je podsvest bezvremenska i da deluje u trenutku kada sve afirmacije treba izjaviti kao da su već nastale. Na ovaj način, za razliku od aspekta molitve, mi jednostavno potvrđujemo ono što je već ovde. Otklonite sumnju.

5. Afirmacije moraju da uključuju samo vas. Ne želite promene za bilo koju određenu osobu. Ne želite da se određena osoba predomisli, stanje ili životni put prilagodi vašim željama. Ako želite da se partner manifestuje u vašem životu, možete ga opisati, ali ne i bilo koga koga konkretno poznajete ili poznajete. Praksa mora poštovati slobodnu volju svih bića.

6. Prilikom ponavljanja sankalpe tokom vežbe treba uključiti sve sposobnosti mašte i pozivati se na snažne emocije u potvrđeno iskustvo. Snažne emocije stvaraju moćan mehanizam vezivanja u našoj podsvesti.

7. Strpljenje. U zavisnosti od složenosti zahteva, manifestaciji može biti potrebno linearno vreme da postane istina. Vežbajte jogu Nidra dok se ne postigne željeni ishod.

Sve ovo zahteva skok svesti i vere da bi se shvatilo. Ovo je magični aspekt prakse. Znati kako ovo funkcioniše je nebitno u poređenju sa saznanjem da to funkcioniše.

Komentari (0)
Loading