U Danskoj kao da nikada nije bilo KORONE, sve se vratilo u normalu: Еvo kako im je to USPELO

Vesti 28.09.2021 10:53 0

Danska je od početka ovog meseca bila jedina evropska država koja je ukinula sve kovid restrikcije. Otvoreni su noćni klubovi, a više nije ni potreban dokaz o vakcinaciji

U Danskoj kao da nikada nije bilo KORONE, sve se vratilo u normalu: Еvo kako im je to USPELO

Shutterstock

Nakon što se 70 odsto građana u Danskoj vakcinisalo, ova konačna odluka je stupila na snagu, a ambasadorka Srbije u Danskoj, Jasmina Mitrović rekla je za RTS da se život u toj zemlji odvija kao i pre ove pandemije koja je zahvatila ceo svet, a da do danas ima skoro 85 odsto vakcinisanih građana.

Kako ambasadorka naglašava, život u Danskoj se vratio u normalni tok i više niko ne govori o pandemiji.

- Sve se vratilo u normalan svakodnevni život koji poznajemo pre pandemije - navela je ambasadorka Srbije u Danskoj.

Dodala je da u Dansku i dalje nema ulaska bez preke potrebe, ukazujući da su spoljne granice "još čvršće", ali da je unutar Danske "ona lepa stara normalnost koja je postojala pre pandemije".

- Desetog septembra vlada je donela uredbu da je kovid pod kontrolom da nije nacionalna pretnja i da možemo da se vratimo životu kao pre pandemije, što je i učinjeno i što se živi od 10. septembra - ističe Mitrović.

Kako ona kaže, Danciimaju veoma veliku kolektivnu svest i odgovornost, pa i nije bilo mnogo prepiranja oko vakcinacije i restrikcija strožih.

Takođe, dodaje da je bilo i malo demonstracija nekoliko vikenda kada su uvođene zabrane kretanja. I te demonstracije su, kaže ambasadorka, biće umerene i ne preterane. 

- Kad vi imate 85 odsto skoro vakcinisanog stanovništva, pa koji problem imate da kažete da je kovid pod kontrolom i da vratite život u onu normalnost kao pre kovida. Evo primera, ništa ne vidimo što nije negde već uspelo, a u Danskoj jeste. Divna poruka i za naše građane u Srbiji je da se vakcinišemo u što većem broju jer ćemo se vratiti životu koji volimo i koji je zapravo naš - naglašava Jasmina Mitrović Marić.

Komentari (0)
Loading