Simptom Omikron BA.5 ćete primetiti ujutru odmah nakon buđenja: Ovo je NAJGORA varijanta KORONE koju smo videli

K.Ć. Vesti 26.07.2022 08:00 1

Najnovije varijante Omikrona, odnosno BA.4 i BA.5, znače da se broj pacijenata sa korona virusom ubrzano povećava u celom svetu

Simptom Omikron BA.5 ćete primetiti ujutru odmah nakon buđenja: Ovo je NAJGORA varijanta KORONE koju smo videli

Shutterstock

Specijalisti već zvone na uzbunu. Oni takođe ukazuju na nove simptome koji mogu pratiti ove podvarijante. Jedan od njih se javlja prvenstveno ujutru.

Nove Omikron podvarijante otkrivene su ranije ove godine. Specijalisti su imali vremena da ih prouče. Između ostalog, uspeli su da primete da je posebno varijanta BA.5 mnogo zaraznija od svojih prethodnika. Zbog toga je neki specijalisti smatraju „najgorom varijantom koju smo videli“. Štaviše, ljudi koji su već imali korona virus mogu se ponovo zaraziti.

Ima i dobrih informacija. Stručnjaci ukazuju da podvarijanta BA.5 ne izaziva teži tok bolesti. To takođe ne povećava broj umrlih . To je uglavnom zato što ne napada pluća kao prethodne varijante. Umesto toga, fokusira se na gornje disajne puteve.

Većina simptoma izazvanih podvarijantom BA.5 nam je dobro poznata. Neki od njih su:

  • curenje iz nosa 
  • glavobolja 
  • kašalj 
  • groznica 
  • bolovi u mišićima
  • bol u grlu 

Kao što vidite, simptomi nove mutacije su veoma slični simptomima obične prehlade. Zato ih često potcenjujemo. Ne dozvoljavamo sebi da pomislimo da smo možda zaraženi korona virusom. Međutim, postoji još jedan novi simptom koji ne ostavlja mesta sumnji. Pominje ga profesor Tim Spector, suosnivač ZOE Scientific-a i glavni naučnik ZOE Health Studi. Specijalista kaže da je simptom koji ukazuje na to da smo zaraženi varijantom BA.5 ekstremni umor. Osećamo ga i ujutru, posle dobrog sna.

Ovo nije jedini novi simptom podvarijante BA.5. Specijalisti su primetili da mnogi pacijenti prijavljuju simptome slične onima koje se javljaju tokom meningitisa . Reč je o ukočenom ili bolnom vratu, utrnulosti, peckanju i osetljivosti na svetlost.

Zaraženi novom varijantom mogu se žaliti i na zujanje u ušima . Još jedna neobična bolest je intenzivno noćno znojenje. Međutim, najčešće podvarijanta BA.5 počinje jakim bolom u grlu.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Dekia
26.07.2022 13:06

Izloženost elektromagnetnom sevanju, koja je od pojave 5G antena uvećana i do 500 puta preko dozvoljene, dovodi do abnormalnog delovanja organizma a pogotovo mozga. Kao posledica toga, najčešće dolazi to stanja iscrpljenosti, lenjosti, nezainteresovanosti za okolinu..