Simptom NAJSMRTONOSNIJEG tumora može da se vidi povlačenjem očnog KAPKA: Ovu opasnu bolest najbitnije je na vreme UOČITI

Vesti 30.08.2022 17:55 0

Ovaj kancer je sa razlogom nazvan "tihi ubica"

Simptom NAJSMRTONOSNIJEG tumora može da se vidi povlačenjem očnog KAPKA: Ovu opasnu bolest najbitnije je na vreme UOČITI

Shutterstock

Leukemija je jedna od najsmrtonosnijih vrsta raka. Postoji više vrsta ove bolesti a za lečenje bilo koje vrste leukemije, njena dijagnoza je veoma važna, te je stoga neophodno što ranije uočiti simptome bolesti.

Najčešće manifestacije leukemije su neobjašnjivi gubitak težine, neobjašnjive modrice i modrice i stalna slabost. Ali postoji još jedan znak koji je razlog da se odmah obratite lekaru. To su rekli stručnjaci iz britanske dobrotvorne organizacije "Blood Cancer UK" koja finansira istraživanja o svim vrstama raka krvi. Prema lekarima, zbog kršenja hematopoetskog procesa, osoba koja razvije onkološku bolest može doživeti anemiju.

žena

Shutterstock

 

Bela koža ukazuje na smanjenje broja crvenih krvnih zrnaca. Obično je to teško primetiti, jer se ton kože blago menja, a to nije upadljivo. Ali postoji deo tela gde je najlakše primetiti anemiju. "Blood Cancer UK" savetuje da se povuče donji kapak i proceni stanje sluzokože.

Ako je tamno roze ili crveno, onda je sve u redu. Ali bela ili bledo ružičasta unutra je razlog da se odmah obratite lekaru.

 Postoje još tri „tiha“ simptoma leukemije na koja treba obratiti pažnju.

Prvi je prekomerno znojenje noću. Ako se svakog jutra budite u mokroj pidžami bez ikakvog razloga, obavezno posetite terapeuta.

Drugi znak leukemije je umor i gubitak energije nakon spavanja. Ponekad su uzrokovani prirodnim uzrocima: na primer, hroničnim nedostatkom sna. Ali ako se svakog jutra osećate preopterećeno, čak i ako ste proveli 10 sati u krevetu, onda je to razlog da budete oprezni.

Treći znak je svrab nakon toplog tuša takođe može ukazivati na rak krvi. Činjenica je da u ranim fazama razvoja bolesti ćelije koje sadrže medijator alergijskih reakcija - histamin, postaju preosetljive, zbog čega koža reaguje na toplu vodu. Dakle, ako shvatite da je telo počelo čudno da reaguje na uobičajene vodene procedure, obavezno se obratite lekaru!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading