Najbolji ČAJEVI protiv BOLA u grlu: Ovi napici mogu da UBLAŽE i otok, a istovremeno JAČAJU imuni sistem

Vesti 20.10.2022 15:44 0

U sezoni gripa, najbolje je da, ako osećate bol u grlu, pijete neki od ovih čajeva.

Najbolji ČAJEVI protiv BOLA u grlu: Ovi napici mogu da UBLAŽE i otok, a istovremeno JAČAJU imuni sistem

Shutterstock

Suvo ili bolno grlo je neprijatan, ali obično bezopasan simptom koji se često javlja tokom prehlade. Ako trenutno imate ovaj problem, savetujemo da vam da ublažite simptome bola u grlu konzumiranjem toplog čaja. Sledeće vrste čaja naročito su delotvorne protiv ove boljke, piše Aktivni.si.

Zeleni čaj

Pravi “super napitak” koji su mnoge kulture vekovima koristile za lečenje raznih bolesti. Zeleni čaj, između ostalog, ima antiinflamatorno dejstvo i može da ublaži otok i bol u grlu.

Kamilica

Čaj od kamilice deluje umirujuće i stoga je odličan izbor pre spavanja, a on takođe i smiruje iritirano grlo. Pored toga, sadrži antioksidante koji mogu pomoći telu da se bori protiv infekcija.

Đumbir

Čaj od đumbira ima mnogo antiinflamatornih efekata i stoga deluje kao prirodni lek za bol u grlu. Ako vam ne odgovara čaj od đumbira, narendajte malo svežeg đumbira u bilo koji čaj za sličan efekat.

Kurkuma

Odličan izbor za ublažavanje bolova u grlu. Čaj od kurkume ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, što ublažava bol u grlu i istovremeno jača imuni sistem.

Šipak

Čaj od šipka je prava riznica vitamina C i antioksidanata, što ga čini antiinflamatornim i jača imuni sistem. Istovremeno, on ublažava bol i smiruje nadraženo grlo.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading