Pažljivo se pogledajte u ogledalo: Ove promene na LICU su znak da imate problema sa šećerom ili glutenom

K.Ć. Vesti 14.11.2022 10:15 0

Ukoliko imate problema sa aknama, tamnim kolutovima ispod očiju ili crvenilom na licu, moguće je da se razlog krije u… kuhinji

Pažljivo se pogledajte u ogledalo: Ove promene na LICU su znak da imate problema sa šećerom ili glutenom

unsplash.com

Ten i "kvalitet" kože u najvećoj meri zavise od toga šta jedemo i pijemo.

Doktorka Nigma Talib smatra da su mnogi problemi sa kožom povezani sa šećerom, vinom, mlečnim proizvodima i glutenom. Ako možete da identifikujete koji tip lica imate i šta uzrokuje vaše probleme, znaćete šta je potrebno da eliminišete iz ishrane.

Lice "šećera"

Simptomi:

Čelo ima linije i bore, ispod očiju su kese, bubuljice preko lica, cistične akne, tanja koža, tamno siva ili bleda nijansa lica.

Zašto šećer menja vaše lice:

Previše šećera može da oslabi kolagen u koži i poveća nivo insulina, zbog čega lice deluje isprano i poput testa. Šećer takođe reguliše nivo bakterija u našem telu i ovo dovodi do promena na licu, ramenima i grudima. Šećer takođe istanjuje obrve i kosu.

"Mlečno" lice

Simptomi:

Natečeni kapci, tamni kolutovi i “kese” ispod očiju, akne i crvenilo na licu, ali bledi obrazi i bubuljice na bradi.

Zašto mlečni proizvodi utiču na lice:

Čak iako ne smatrate da ste intolerantni na laktozu, možda i jeste. Kako starimo, gubimo enzime koji nam pomažu efektivno u varenju laktoze i ovo može da uzrokuje da naš imuni sistem otpušta inflamantorne hemikalije.

"Gluten" lice

Simptomi:

Akne na čelu, obrazima i vilici, natečeno lice, crvenilo na obrazima i/ili crvene tačkice, kao i akne na bradi.

Zašto gluten menja vaše lice:

Gluten pokreće inflamantorne procese i ostavlja vaše lice nadutim. Takođe može uzrokovati pigmentaciju kože, dovodeći do staračkih pega, ali i utiče na reproduktivan balans u telu, zbog čega se javljaju hormonalne bubuljice na bradi.

Komentari (0)
Loading