Za godinu dana ugojila se 32 kilograma: Slavna glumica prošla pakao, lekari je zvali "lažljivicom"

Slobodanka Ćorić Vesti 10.08.2023 17:29 0

Lekari, pak, nisu bili u mogućnosti da joj postave dijagnozu uprkos prilično jasnim simptomima. Išla je kod čak 15 ginekologa i većina je - samo upirala prstom u nju, verujući „da ih samo ne sluša"

Sasha Peters

Profimedia

Pre nego što joj je saopšteno da ima PCOS (sindrom policističnih jajnika), glumica Saša Piters, Alison Dilorentis iz serije „Slatke male lažljivice", u očima većine svojih lekara bila je glavni krivac za to što se gotovo nekontrolisano i za samo godinu dana ugojila 32 kilograma. Tada, inače, bila je u jeku svoje slave u „Lažljivicama" i svaka njena promena i te kako je ostala zabeležena.

U jednom trenutku izgledala je i značajno starije o svojih koleginica, što joj je takođe predstavljalo veliki problem, na poslovnom polju.

- Mislim da sam imala 15, 16 godina pošto je metabolizam počeo ozbiljno da mi se menja i da ja sama to vidim - počela je ona u podkastu „The Squeeze", pa dodala kako joj je sa sedamnaest kilaža „skočila bez ikakvog posebnog razloga".

Lekari, pak, nisu bili u mogućnosti da joj postave dijagnozu uprkos prilično jasnim simptomima. Išla je kod čak 15 ginekologa i većina je - samo upirala prstom u nju, verujući „da ih samo ne sluša".

- Nikada u životu nisam imala redovan ciklus i svi su bili u fazonu kako će se to srediti samo, jer sam još mlada. Stalno bi me uveravali da ne brinem. I teško mi je padalo kada bi mislili da generalno ne slušam njihove savete i da se zato gojim. Ja sam radila sve po pe-esu, ali ništa nije delovalo. Samo bi postajalo gore, što me je i zbunjivalo - istakla je ona.

Tek endokrinolog joj je pružio pravu ruku pomoći.

- Nisam imala pojma šta je to (PCOS), a kako sam shvatila prilično je lako doći do ove dijagnoze, pa sam se iznervirala što prethodni doktori nisu - iskrena je bila ona, koja je uspela da nađe način da sa svime živi sasvim normalan život.

Šta više, lako je uspela i da se ostvari kao majka, iako većina žena s policističnim jajnicima uglavnom ima problema u tom domenu. Sa suprugom Hadsonom Šiferom 2018. godine dobila je sina Hendiksa.

Komentari (0)
Loading