"Mama, mislim da ću da umrem": Maja (6) otpuštena iz bolnice sa upalom krajnika, da bi preminula 2 dana kasnije, neutešna majka traži pravdu

Slobodanka Ćorić Vesti 17.08.2023 07:18 0

Nakon dijagnoze upale krajnika i prepisanih antibiotika, dete se ponovo onesvestilo i povraćalo u doktorskoj ordinaciji, ali su je, uprkos insistiranju majke "da devojčica nije dobro", doktori otpustili kući

"Mama, mislim da ću da umrem": Maja (6) otpuštena iz bolnice sa upalom krajnika, da bi preminula 2 dana kasnije, neutešna majka traži pravdu

Shutterstock

Očajna majka ispričala je kako je njena šestogodišnja ćerka otpuštena iz bolnice sa upalom krajnika, da bi umrla samo dva dana kasnije.

Maja Siek je postala malaksala, "hladna na dodir", imala je bolove u stomaku i beo jezik, a potom se i onesvestila, da bi je majka ubrzo odvela kod lekara. Nakon dijagnoze upale krajnika i prepisanih antibiotika, dete se ponovo onesvestilo i povraćalo u doktorskoj ordinaciji, ali su je, uprkos insistiranju majke "da devojčica nije dobro", doktori otpustili kući.

Ispostavljeno je da je nesrećna devojčica preminula od miokardične nekroze - posledice sepse.

Dvadesetšestogodišnja Magdalena, koja ima i sina Nejtana, zahteva pravdu za svoje dete.

- Bili smo srećna porodica, imali smo planove za naše dete. Više nismo isti ljudi. Izgubili smo volju za životom, a moramo da živimo zbog drugog deteta. Život nam je uništen - potresno je ispričala Magdalena, a prenosi "Mirror".

Magdalena navodi da su doktori zanemarili simptome, nisu odradili krvnu sliku i sve prepisali "običnoj upali".

- Kad su je hospitalizovali, nakon što nije urinirala dva dana, i dalje su me uveravali da je dobro. Govorila sam im da ima halucinacije, ne zna gde je, ubrzano diše. Uveravali su me da joj samo treba odmor - priseća se Magdalena.

U tri ujuro medicinsko osoblje je konačno odlučilo da uzme analize krvi, ali bilo je prekasno - devojčicino srce je već stalo.

- Na dan kad je umrla, rekla mi je "mama, mislim da ću da umrem". Nisu me slušali - za kraj je ispričala majka preminule Maje.

Komentari (0)
Loading