,,Rečeno mi je da ulazim u menopauzu ali je prava istina bila zastrašujuća''. Majka troje dece primila ubedljivo najgore vesti do sad!

Tamara Dronjak Vesti 15.12.2023 11:53 0

Majci troje dece, čiji je ginekolog za njene misteriozne simptome okrivio menopauzu, naknadno je otkriveno da ima rak koštane srži i to tek nakon što se njeno stanje pogoršalo!

Mama

Printscreen/Facebook

Luiz Grinbank (48) ,majka troje dece, koja živi u Uddingstonu u Južnom Lanarkširu u Škotskoj, počela je da oseća umor, ali nije mogla ni da nasluti da se radi o teškoj bolesti. U juna 2021. je simptome prepisala umoru, ali pošto su potrajali, ipak je odlučila da poseti svog lekara.

 

 


Rezultati su ukazivali na menopauzu, ali vremenom simptomi su se pogoršavali, dok u jednom trenutku nije počela otežano da govori. Njen muž je sumnjao na moždani udar, pa su hitno otišli kod lekara. 

 

 

 

 

 


- Stalno sam samo spavala, bez apetita, često sam išla u toalet i bila sam prilično zbunjena. Pokušali su da okrive menopauzu zbog mojih godina – nisam mogla da verujem - piše britanski Metro.

Osim umora, Luiz je osećala i bolove u rebrima, nakon čega je ponovo posetila svog lekara. Rekli su joj da je to upala i prepisani su joj lekovi. Daljni testovi su takođe otkrili da je i anemična.

Ubrzo nakon toga, njeno stanje se ponovo pogoršalo. Kada je muž ponovo odveo u bolnicu ona je jedva mogla da hoda i govori. Primljena je u bolnicu i samo nekoliko sati pre njenog 46. rođendana njenom mužu je javljeno da boluje od raka koštane srži.
 

 

 

Iako je izgubila dosta vremena do postavljanja dijagnoze, Luiz  kaže da je „jako zahvalna“ što je danas ovde i što je imala sreću da primi novu kombinaciju lekova pod nazivom DVTD – koja je dostupna samo u Škotskoj. Od tada je dobila transplantaciju koštane srži i klasifikovana je da je u remisiji, ali je znala da je njen rak neizlečiv i da će se jednog dana verovatno vratiti, ali kako je rekla, nastaviće da se bori jer je to sada njen život.





                       

Komentari (0)
Loading