Da li i vi stavljate čaj u proključalu vodu? Kuvar kaže da je to velika greška, evo kako treba da se pripremi

Vesti 17.12.2023 20:25 0

Zaboravite na kuvanje čaja s prokuvalom vodom. Profesionalni kuvar kaže da to nije ispravan način.

čaj

Shutterstock

Verovatno ni vi to niste znali, ali postoji ispravan način za pripremu čaja. Šta god da dodajete u njega – med, limun, cimet, šećer, morate da znate kako ga pripremite.

Profesionalni kuvar Martin Isark rekao je da ne treba koristiti proključalu vodu za pripremu čaja, piše „The Sun“.

čaj od jabuke

Shutterstock

 

- Vreme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija ukus čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin – kaže kuvar.

On je objasnio da voda treba da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni, jer će samo tako svi ukusi čaja lepo osetiti. Sledeći put ga pripremite tako i uživajte u zdravom aromatičnom napitku.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading