Bojite se šta će se desiti sa vašim grudima ako ne nosite brus? Doktorka konačno dala odgovor

Olja Jelić Vesti 09.02.2024 12:05 0

Sve više poznatih žena promoviše trend izlaska iz kuće bez brusa, a doktori otkrivaju što se događa s grudima

Brushalter

Shutterstock

Dženifer Aniston, Rijana, Džilijan Anderson, samo su neke od poznatih dama koje izlaze iz kuće bez brusa. Taj trend je sve više primećen i na crvenom tepihu.

Ova tema se često komentarisala i na raznim forumima, na kojima su žene isticale da su brushalteri postali neudobni i to je upravo jedan od glavnih razloga promovisanja ove navike.

Pogodnosti nenošenja brushaltera

"Efekti nenošenja brushaltera razlikuju se od osobe do osobe pa tako sve zavisi od faktora kao što su veličina grudi, elastičnost tkiva i individualna udobnost", rekla je doktorka opšte prakse Šajan Rajani iz Londona. Dodala je da brus mnogim ženama može opteretiti ramena i prsni koš.

Brushalter

Shutterstock

 

"Nenošenje brusa može da podstakne bolju cirkulaciju i smanje rizik od nastanka kožnih problema. Iako postoje ograničeni naučni dokazi koji povezuju upotrebu brusa s opuštenim grudima, neki tvrde da prirodna potpora koju pružaju grudnjaci može pomoći u održavanju čvrstoće grudi tokom vremena", naglasila je Rajani.

Nenošenje brushaltera može rezultirati povećanim pokretima grudi, potencijalno uzrokujući istezanje potpornih ligamenata i tkiva. Ipak, neki tvrde da će mišići ispod grudi sami ojačati, ako se grudnjak ne nosi. Doktorka tvrdi da nije važno hoćete li ga nositi ili ne, nego je važno pronaći ravnotežu između fizičkog i emocionalnog blagostanja.

Brushalter

Shutterstock

 

 

Suprotno onome što verujemo, novije studije kažu da nenošenje brushaltera sprečava opuštanje grudi, a može uticati i na bolji kvalitet sna. Bez brusa će vaša koža biti manje sputana i nećete osećati veliku nelagodu dok se krećete.

Održavanje grudnjaka

Operite bruseve nakon svaka 2-3 nošenja. Tako ćete im produžiti vek trajanja ih očistiti ih. Nemojte uvek nositi iste bruseve i gaćice i nemojte ih koristiti više od 90 puta. Najvažnije je da nosite dobro postavljen grudnjak koji pruža maksimalnu potporu grudima, piše Timesofindia.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading