Vladeta Jerotić dao genijalan savet: Kad želite da znate da li vam je neko iskren prijatelj ili licemer, ovako ga testirajte!

Vesti 03.01.2024 15:48 0

Poznati psihijatar Vladeta Jerotić je imao genijalan trik pomoću koga možete da otkrijete koje ljude treba da izbegavate u životu.

Vladeta Jerotić

Printscreen/Youtube

Naš poznati psihijatar, filozof, teolog i pisac Vladeta Jerotić je svojim radom i znanjem ostavio dubok trag u brojnim naučnim oblastima. Na predavanjima, tribinama i u emisijama je često govorio o međuljudskim odnosima, ljubavi, braku, roditeljstvu, prijateljstvu.

Kada je reč o prijateljima, Vladeta Jerotić je govorio: „Tražite ljude koji će vas pravedno kritikovati i koji će vam reći nešto što će vas trgnuti i vi ćete reći „Hvala, u pravu si, gledaću kako da se popravim.“

Pravi prijatelj je iskren, ne pretvara se, pa je Jerotić govorio da „od neprijatelja učimo, a ne od prijatelja“.

„Pa ko ti je prijatelj? Prijatelj ti je onaj koji ti kaže nasamo: ’Šta ti je bilo juče da si ono rekao? Šta ti je bilo da si ono uradio?’ Ovaj prijatelj drugi malo razmisli, pa kaže: ’U pravu si, dragi moj. Hvala ti beskrajno.’ A ako je samo bio lažni prijatelj, reći će: ’I ti meni to da kažeš! Ti više nisi od danas moj prijatelj.’ Eto vam test za prijateljstvo. Čujte od prijatelja, ako se usudio da vam kaže. Boji se prijatelj da vam kaže istinu neku u oči. Boji se da će izgubiti prijatelja. Pa onda ćemo od neprijatelja čuti neku istinu o sebi. Naravno, jednim delom, jer i oni preteruju. Razume se“, zaključio je.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading