Oni tvrde da im nije mesto u kući: Predstavnici Feng šuija imaju posebno mišljenje o KNJIGAMA!

Vesti 30.12.2021 14:35 0

Mnogima su knjige nešto najvredije što mogu da poseduju u stanu, ali stručnjaci za Feng Šui nisu baš blagonakloni prema knjigama

Oni tvrde da im  nije mesto u kući:  Predstavnici Feng šuija imaju posebno mišljenje o KNJIGAMA!

Shutterstock

Istočna doktrina temelji se između ostalog i na ideji da su  police sa knjigama ozbiljna prepreka sl.obodnom protoku energije. Takođe postoji verovanje da knjige mogu da upiju mnogo negativne energije.

Ako želite da organizujete svoj  prostor u skladu sa principima Feng šuija, neophodno je da izvršite reviziju šivotnog prostora i osmotrite dobro da li se vaša biblioteka nalazi na pravom mestu.

Samo zaista vredne knjige, kao što su klasična književnost, priručnici i udžbenici smatraju se dostojnim knjigama. Sve ostalo što prikupljate sa knjigama poput starih časopisa, papira i knjiga koje vam se ne dopadaju treba da bacite u smeće.

Ono što je posebno zanimljivo je da se ne savetuje držanje knjiga na otvorenim policama. Najbolja opcija je kada su u regalu, zaštićene staklom. To je najbolji način da se zaštitimo od negativne energije.
Ako se na prozorima čuvaju časopisi ili knjige takođe ih treba ukloniti. Prozori služe kao provodnici pozitivne energije.

Koje je onda  najbolje mesto za čuvanje knjiga?

Knjige bi trebalo locirati na severoistok, gde sve doprinosi akumulaciji znanja i sticanju novih veština. Da bi knjige u ovom delu kuće donele najveću korist svojim vlasnicima, morate ih  redovno biti čistiti od prašine i čuvati i sortirati.

 

Komentari (0)
Loading