OVO SU 3 NAJPRLJAVIJA MESTA U KUĆI: Ne zanemarujte nered po "ćoškovima", tu se nalazi PREVIŠE BAKTERIJA!

Najžena Vesti 08.01.2022 16:04 0

Na ovim mestima boravimo svakodnevno, a nismo ni svesni koliko su zapravo prljava

OVO SU 3 NAJPRLJAVIJA MESTA U KUĆI: Ne zanemarujte nered po "ćoškovima", tu se nalazi PREVIŠE BAKTERIJA!

Pexels

Pored daljinskog upravljača, za kojeg je dokazano da je najprljaviji predmet u kući, treba navesti i računar, odnosno tastaturu, posebno ako radite od kuće.

Ako je kuća vaša kancelarija, onda je jasno da ćete ponekad i doručkovati ispred računara. Međutim, to nipošto nije dobra ideja, jer ukoliko mrvice hrane zapadnu duboko između tipki tastature, mogu predstavljati plodno tlo za razvoj bakterija, bez obzira na to što ste prebrisali samu tastaturu.

Na listu najprljavijih predmeta u kući svakako se nalaze i kvake, kao i prekidači. Ove predmete potrebno je redovno čistiti, posebno ako vam u periodu pandemije, ili sezone virusa dolazi mnogo ljudi u kuću. Ako je neko od ukućana zaražen, kvake i prekidače brišite sredstvima na bazi alkohola.

Sledeći kutak koji je izvorište klica je vaš kauč, verovali ili ne. Jedno nedavno istraživanje pokazalo je da kad sednemo na kauč, može da usledi neprijatno iznenađenje jer težina našeg tela lansira čestice prašine koje se iz mebla dižu u vazduh.

U ovim česticama može se nalaziti buđ, kao i patogene klice koje se rasprše, pa ih u vidu aerosola udišemo.

Kako biste otklonili ovaj problem, potrebno je da kauč redovno usisavate, a jednom u deset dana ga očistite i temeljnije - vlažnim sunđerom. Na sunđer nanesite penu koju ćete napraviti tako što ćete deterdžent pomešati sa malo tople vode i zatim ga zapeniti rukom.

Komentari (0)
Loading