SVI PRAVE OVU GREŠKU KADA PRŽE DŽIGERICU Zbog toga ona zna da bude SUVA i TVRDA!

K.Ć Vesti 07.03.2022 18:10 0

Džigerica je jako zdrava. Zato je vredi trajno uvrstiti u naš jelovnik za ručak. Džigerica se može pripremiti na mnogo načina. Samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čine

džigerica

Shutterstock

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.

Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vredno vaše pažnje.

Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.

Nikada ne solite džigericu pre prženja

Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Ne bi trebalo to da radite! 

Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije.

Komentari (0)
Loading