Iznenadićete se kada čujete koliko često treba da PERETE farmerke: Samo na OVAJ način će one uvek izgledati kao nove

Vesti 06.09.2021 17:45 0

Farmerice uopšte ne treba da perete često

Iznenadićete se kada čujete koliko često treba da PERETE farmerke: Samo na OVAJ način će one uvek izgledati kao nove

unsplash.com

Farmerke su npravljenje od debljeg i nešto otpronijeg materijala pa ih ne treba prati nakon svakog nošenja. Stručnjak za rublje Dejan Dimitrov, direktor fabrike Laundrihep otkrio je koliko često ih treba prati.

- Uprkos popularnom mitu koji kruži internetom i koji tvrdi da farmerke mogu prati nakon šest nedelja, trebali biste ih prati nakon tri nošenja, ako ih pre toga ne zaprljate. Ako ih nosite duže od toga, ili bilo koji odevni predmet, u odeći se počinje nakupljati znoj, bakterije i mrtve stanice kože - kaže i dodaje kako će pranje nakon svaka tri nišenja farmerice održati svežima i sprečit da izgube oblik.

Stručnjak za rublje kaže da neki ljudi greše kada prečesto peru farmerke.

- Farmerke biste trebali prati umereno. Ako ih perete prečesto uništavate ih. Teksas je deblji materijal pa između pranja može biti više nošenja - kaže i napominje da ih ne perete u vrućoj vodi i ne stavljate u mašinu za sušenje.

- Zbog toga farmerke gube rastezljivost i opuštaju se - kaže.

Kako prati farmerke?

Farmerke uvek morate okrenuti naopako pre pranja. To pomaže da se smanji abrazija koja uzrokuje da farmerke izblede kao i trošenje koje se može dogoditi uz rubove ili džepove. 

Kod poderanih farmerki, onih s rupama i s odrezanim nogavicama treba najpre zakopčati otvore rupa ili rubove kopčom jer će to pomoći da se teksas ne troši više nego što treba te da se rupe ne proširuju, a rubovi ne paraju preko svake mere.

Koristite deterdžent koji je namenjen očuvanju boja. Takvi deterdženti sadrže sastojke koji tkaninama pomažu da zadrže boje i deaktiviraju klor u vodi koji može izbledeti boje.

Farmerke je najbolje prati u hladnoj vodi na kratkom ciklusu za osetljivu tkaninu.

Komentari (0)
Loading