Kako otvoriti konzervu bez otvarača? Ova dva jednostavna trika će vam pomoći

K.Ć. Vesti 28.03.2022 18:30 1

Najsigurniji i najlakši način da otvorite konzervu je da koristite poseban otvarač za konzerve. Međutim, u kriznoj situaciji, vredi znati druge metode će nam pomoći da dođemo do sadržaja ovog metalnog paketa. Uz sledeće trikove, umetnost preživljavanja će postati malo lakša

riba

Shutterstock

Konzumiranje konzervirane hrane obično je povezano sa dugim šetnjama šumama i spavanjem u šatorima . Međutim, problem sa nedostatkom radnog otvarača može se desiti i u kuhinji kada se priprema dnevna večera. Sve dok imamo oštar nož ili džepni nož na dohvat ruke, ne bi trebalo da imamo mnogo problema da koristimo ovaj alternativni način otvaranja konzerve. Međutim, postavlja se problematično pitanje kada mu nemamo pristup. Šta onda činiti?

Kako otvoriti konzervu kašikom?

Prvi način otvaranja limenki na neobičan, ali efikasan način je upotreba kašike. Prvo stavite konzervu na stabilno tlo i zgrabite čvrstu metalnu kašiku. Zatim širokom kašikom tzv čvrsto i energično trljajte ivicu konzerve napred-nazad posudom. Kada metal postane tanji i napravi se mala rupa, jako zabodite kašiku. Kada je konzerva otvorena, nastavite da trljate po obodu kako biste omogućili da se poklopac potpuno ukloni.

Kako otvoriti konzervu kamenom?

Konzerva se takođe može otvoriti trljanjem o beton ili grubi kamen . Mesto spajanja poklopca i konzerve je tzv šav, koji je u poređenju sa ostatkom ambalaže izuzetno tanak. Dakle, da bi se poklopac otvorio, dovoljno je izguliti navedeni šav. Kako se to radi?

Prvo pronađite grubu površinu, stavite konzervu na nju, a zatim počnite da trljate. Međutim, treba imati na umu da je prilikom upotrebe ove metode neophodno stalno posmatrati konzervu, jer prejako trljanje može dovesti do potpunog izlivanja njenog sadržaja. Kada primetite blago curenje tečnosti iz unutrašnjosti limenke, treba posegnuti za nožem, kašikom ili drugim alatom koji će vam omogućiti da isečete ivicu i otvorite konzervu, kao u slučaju metode kašike.

Komentari (1)
Loading
Nenad Jovanovic
29.03.2022 07:03

Trljajte o kamen , pa kad primetite da se lim istanjio posegni te za nozem i nastavite otvaranje ??? Pa ako ima noz ,sto bi trljao konzervu o kamen ?