Odmah ga izbacite: Ovo je definitivno NAJPRLJAVIJI predmet u vašoj spavaćoj sobi

M. G. Vesti 14.04.2022 22:13 0

Najviše prljavštine se nalazi na ovom malom predmetu koji često zaboravimo da obrišemo

Odmah ga izbacite: Ovo je definitivno NAJPRLJAVIJI predmet u vašoj spavaćoj sobi

Shutterstock

Jedna od najprljavijih prostorija u našem domu je spavaća soba. Iako je vi možda smatrate svojom oazom za odmor, upravo ona može sadržati najviše bakterija.

Iako bi verovatno mnogima na um pali noćni ormarići ili krevet koji se smatra izvorom prljavštine, postoji i predmet koji često zanemarujemo, a koji se smatra prljavijim od svih ostalih.

Možda će vas iznenaditi, ali najprljaviji predmet u spavaćoj sobi je noćna lampa.

Lampe koje često držimo u blizini kreveta skupljaju najviše čestica prašine i brojne druge bakterije, a upravo njih ne čistimo dovoljno.

Stručnjaci preporučuju, prenosi The Sun, čišćenje ovog predmeta bar jednom nedeljno, a naročito ako se isti nalazi u neposrednoj blizini kreveta čime se povećava rizik od alergija i raznih kožnih infekcija ili iritacija.

U zavisnosti od materijala od kojeg je lampa napravljena, istu možete očistiti sredstvima za staklo, vlažnom krpom, rastvorom vode i sode bikarbone ili čak usisivačem.

Takođe, u nekim slučajevima može poslužiti i fen podešen na maksimalnu brzinu ili lepljivi valjak za dlačice koji često koristimo za odeću.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading