Izbor od ovih PET FILMOVA je najbolji provod za VEČERAS!

Najžena Vesti 16.09.2021 21:00 0

Iskoristite slobodno veče i odaberite jedan od romantičnih filmova po našem izboru. Bilo da se sami ili u paru veče puno emocija je uz ove naslove zagarantovano

Izbor od ovih PET FILMOVA je najbolji provod za VEČERAS!

Printscreen/Youtube

 

1. Pre svitanja / Pre sumraka / Pre ponoći (Before Sunrise / Before Sunset / Before Midnight)

Amerikanac i Francuskinja u ranim dvadesetim sretnu se u jednom vozu na putovanju kroz Evropu. Ono što većina putnika voza priželjkuje, ostvarilo se u prvom delu trilogije Ričarda Linklejtera.

Kilometri među njima i vreme koje nemilosrdno gazi sve nije uništilo ovu ljubavnu modernu bajku. Sa svakim novim delom publika je strepela, ne znajući da li će magija biti uništena.

2. Prljavi ples

Američki romantični film iz 1987. Autorka scenarija je Elenor Bergstin, a film je režirao Emil Ardolino. Glavne uloge igraju Patrik Svejzi i Dženifer Grej. Film je nagrađen Oskarom za najbolju originalnu pesmu, I've Had Time of My Life, koju su otpevali Bil Medli i Dženifer Varnes.

3. Duh (1990.)

Duh  je američki film iz 1990. godine koji je režirao Džeri Zaker. Glavne uloge igraju: Patrik Svejzi, Demi Mur i Vupi Goldberg.

Iako ste ovaj film zasigurno gledali nekoliko puta opet će vas osvojiti, pojedine će sigurno i zaplakati zasigurno. 

4. Kazablanka

Jedna od ključnih tačaka u ratnim ljubavnim dramama jeste razdvojenost ljubavnika u vihoru rata. Nije pitanje samo da li će oni preživeti, već da li će preživeti njihova ljubav. Mogu li godine razdvojenosti da progutaju osećanja? Ili daleko od očiju ne znači i daleko od srca?

Filmska povezanost Hemfrija Bogarta i Ingrid Bergman, pod palicom Majkla Keriza, učinila je da mnogi "Kazablanku" gledaju kao isključivo ljubavni film, iako je tu sakriveno više slojeva.

Možda je čar "Kazablanke" i u tome što deluje toliko nestvarno lepo, uprkos svim problemima, uprkos buktanju Drugog svetskog rata, uprkos podudaranju sa sličnim događajima koji su se tada odvijali u Maroku.

Nema filmske liste najboljih ostvarenja koja može da izbegne ovaj klasik, kao što nema ni srca pravih romantičara u kojima "Kazablanka" ne zauzima posebno mesto.

5. Stigla vam je pošta

Mnogo pre nego su nastale društvene mreže, postojala je obična elektronska pošta i Tom Henks (Tom Hanks) i Meg Rajan (Meg Ryan) kao Džo (Joe Fox) i Ketlin Keli (Kathleen Kelly) u romantičnoj komediji o dvoje poslovnih partnera koji se ne podnose, ali igrom slučaja zaljubljuju se jedno u drugo putem interneta.

 

Komentari (0)
Loading