Čak i profesionalni KUVARI prave ovu STRAŠNU grešku: Zbog ovog sastojka ŠPAGETE ispadaju nezdrave

Vesti 17.09.2021 21:12 0

Iako mnogi svetski poznati kuvari savetuju amaterima da prilikom kuvanja špageta dodaju ulje u vodu, kako bi sprečili lepljenje rezanac - stručnjaci za hranu tvrde da je ovo velika greška

Čak i profesionalni KUVARI prave ovu STRAŠNU grešku: Zbog ovog sastojka ŠPAGETE ispadaju nezdrave

pixabay

Obično kada kuvamo testeninu, u vodu stavljamo so i ulje. Međutim stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok. Iako i neki kuvari dodaju ulje u testeninu kako se ona ne bi zalepila za šerpu, ipak to ne bi trebalo da radimo, piše "Reader's digest".

Razlog je vrlo naravno logičan - Ulje i voda se ne mešaju i stoga će se ulje zadržati na testenini i kada je procedite.

Kako biste sprečili lepljenje testenine, izaberite neku veću šerpu. Kada špagete prebacujete u tiganj, mešajte je konstantno kako biste sprečili da se jedna za drugu zalepe.

Komentari (0)
Loading